Bu cinsin, dipte tam bir rozet şeklinde dizilmiş geniş yapraklara, genellikle yayvan ya da hafif piramidalimsi koçanlar şeklinde, zarif ve hafif kurullar oluşturan, küçük ve çok sayıda çiçeklere sahip çok sayıda çeşidi vardır.
Dikkat çekici özelliği: Çiçek renklerinin zenginliği ve kuru çiçek buketlerinde kullanılan bir bitki olmasıdır.
Toprak ve ışık isteği: Güneşli ortamlardaki hafif yapılı ve serin topraklarda yetişir. Kıyı ikliminee dayanıklıdır.
LIMONIUM LATIFOLIUM
LIMONIUM SINUATUM
LIMONIUM BONDUELLI
Cezayir kökenli bu tür, bir öncekine çok benzer fakat çiçekleri çok güzel bir altın sarısı rengindedir.
LIMONIUM TATARICUM
25-
LIMONIUM SUWOROWII
Dallanmış, boylamasına uzun, başak şeklideki çiçek kurulları, çok güzel ve pastel bir pembe tonundadır. Bitkinin yüksekliği ise 60 cm’dir.
Üretimi: Ticari ortamda satılan tohumları, brahtelerden ve onları çevreleyen diğer bitkisel katmanlardan arındırılmış durumdadır.
Mart – Nisan aylarında örtü altında ya da Nisan'dan Haziran'a kadar dış mekandaki fideliğe ekilirler. Şaşırtmaları toprağa ya da saksıya yapılır. Elde edilen genç bitkiler, sonbaharda ya da gelecek ilkbaharda, silisli ve serin toprağa, 50 ya da 60 cm’lik aralıklarla dikilirler.
Limonium sinuatum ve bonduelli türleri tek yıllık bitkiler olarak üretilir. Tohumları Şubat – Mart aylarında, örtü altında ekilir. Şaşırtmaları soğuk cam örtü altında, saksıya yapılır. Elde edilen genç bitkiler, Mayıs'ta, kök etrafındaki topraklı kısım zedelenmeden, güneşli bir konumdaki, hafif ve serin nitelikli bir toprağa, 50 cm’lik aralıklarla dikilirler. Çiçeklenme Temmuz'dan Ekim'e kadar devam eder.
Uygulama alanı: Limonium’lar, parterlerde kullanılırlar. Fakat asıl kuru çiçek buketlerine dahil edilerek kullanılırlar. kuru çiçek olarak oldukça ilginç bitkilerdir. Çiçek kurulları henüz tamamen açılmadan toplanıp, gölge ve havadar bir ortamda, baş aşağı asılarak kurutulur.
LIMONIUM ARMERIA (BKZ. ARMERIA MARITIMA)