Yarı her dem yeşil bir bitkidir.
LIGUSTRUM OVALIFOLIUM
Budanmamış bir birey 3-4 m yüksekliğindedir. Bahçelerde sıkça kullanılan, gür bir çalıdır ve iyice dallanmıştır. Koyu yeşil renkli oval yaprakları vardır. Küçük, beyaz, kokulu çiçekleri, uç konumlu, küçük koçanlar şeklinde bir arada yer alır. Haziran – temmuz aylarında açan çiçekler, ilginç değildir.
Budanmaya karşı çok dayanıklı olduğundan, sadece, 1-1,50 m ya da daha üzeri yükseklikte, ekonomik çitler oluşturmada kullanılır. Dikilen bitkiler dipten itibaren iyi dallanmamışsa, toprak seviyesinden itibaren 30-40 cm kalacak şekilde budanmaları önerilir. Ve ardından her sene iki kere ve her seferinde budama seviyesini 30-40 cm yükselterek, budamalara devam edilmelidir. Böylece, kısa bir sürede yere kadar iyi dallanmış tutamlarla güzel bir çit oluşturulmuş olacaktır. Ardından çit ne kadar çok budanırsa, yaprakları da o kadar uzun süre dayanacaktır. Yine de çetin geçen kış mevsimlerinde yapraklar dökülür; fakat vejetasyonun yeniden başlaması gecikmez.
‘Aureum’ çeşidinin altın sarısı alacalı bir yapraklanması vardır.
Kullanılan diğer türler:
Ligustrum japonicum ‘Rotundifolium’: 1-1,50 m yüksekliğindedir. Parlak koyu yeşil renkli, sert ve her dem yeşil bir yapraklanması vardır.
Ligustrum japonicum ‘Rotundifolium Aureum’: Sarı alacalı yapraklanması, ilkbahar ve sonbaharda pembe bir renk alır.
Ligustrum vulgare ‘Atrovirens’: 2,50 m yüksekliğindedir. Boylamasına uzun yaprakları, Ligustrum ovalifolium’unkilerden daha büyüktür.
Ligustrum sinense: 2,50-3 m yüksekliğindedir. Küçük, beyaz renkli, kokulu çiçekleri, haziran – temmuz aylarında açar. Serbest çitler oluşturmada kullanılır.
Ligustrum ‘Lodense’: Bodur bir çeşittir. 0,80-1 m yüksekliğindedir.
Ligustrum’lar, vasat da dahil her çeşit toprakta, güneşlide olduğu kadar gölge ortamlarda da yetişebilen, son derece kolay üretilen bitkilerdir