Her dem yeşil ve yaprak döken çeşitleri vardır.
LONICERA NITIDA
Budanmamış bir birey, 1,50-2 m yüksekliktedir.Chamaecerasus nitida olarak da adlandırılan bu çalı, yuvarlağımsı, parlak yeşil yapraklı ince uzun sürgünleriyle tutamlar oluşturur.
Budanmış ya da budanmamış olarak tek başına kullanılabilir; fakat en yaygın kullanım şekli, yaklaşık 1 m yüksekliğinde şirin çitler oluşturmaktır. Çok hızlı bir vejetasyonu olduğu için, çit oluşuncaya kadar, her seferinde sürgünlerinin yarısından itibaren alınması kaydıyla, yılda iki kere budanması önerilir.
Büyük soğuklar bitkinin toprak üstü kısmını yok edebilir; fakat kök kısmı çok nadir zarar görür. Bu nedenle de kök kısmından gür bir şekilde çıkan yeni sürgünler, hızlıca bitkiyi yeniden oluşturur.
LONICERA PILEATA
30-50 cm yüksekliğindedir. Lonicera nitida’dan biraz daha büyük ve boylamasına uzun olan parlak yeşil yapraklı, ince sürgünlü, iyi dallanmış, yayvan formlu bir bitkidir.
Özellikle gölge alanlar için, uygun bir yer örtücü bitkidir.
‘Baggesen’s Gold’ çeşidinin altın sarısı bir yapraklanması vardır.
‘Maigrün’ çeşidi, çok iyi bir yer örtücüdür. Açık yeşil renkli yapraklanması olan, yoğun ve yayvan formlu bir bitkidir.
KIŞIN YAPRAĞINI DÖKEN LONICERA’LAR
Nisan – mayıs aylarında çiçeklenir.
LONICERA FRAGANTISSIMA
2 m yüksekliğindedir. Yay şeklinde sürgünleri olan, iyi dallanmış bir çalıdır. Aralıktan marta kadar süren kokulu bir çiçeklenmesi vardır. Çiçekler açmadan önce kesilen dallar, tıpkı Forsythia’lar ve Prunus triloba’lar gibi, vazoda iyi durur.
LONICERA TATARICA
2-3 m yüksekliğindedir. Büyük, oval, koyu yeşil yaprakları olan, gür bir çalıdır. Arnold Red ve Hack’s Red çeşitleri, en çok üretilenlerdir. Kızıl-kırmızı çiçekleri, , olgunlaştığında kendiliğinden açılmayan, açık kırmızı meyveler takip eder.
Lonicera’lar, kireçli de dahil olmak üzere, her çeşit iyi bahçe toprağında yetişir.