DEUTZIA (SAXIFRAGACEAE) Havlu püskülü

DEUTZIA (SAXIFRAGACEAE)
Havlu püskülü
Yaprağını döker.
Mayıs – haziran aylarında çiçeklenir.
    Deutzia’nın türlerini botanik açıdan sınıflandırmak oldukça güçtür. Son yüzyıl boyunca, yoğun bir şekilde melezlenmiştir. Bu sınıflandırmayı basitleştirmek amacıyla,  bitkileri gürlüklerine göre gruplandırmak uygun görülmüştür:

BODUR YA DA ORTALAMA BİR VEJETASYONA SAHİP DEUTZIA’LAR

DEUTZIA GRACILIS

    50-70 cm yüksekliğindedir. Oldukça sıkışık bir vejetasyona sahip bu küçük ve şirin çalı, mayıs ayında, küçük beyaz çiçeklerden oluşan gruplarla kaplanır. Bu çalıyla harika bordürler ya da küçük serbest çitler oluşturulur. Çalı yastıklarının ilk sırasında da rahatlıkla kullanılır.

DEUTZIA ROSEA ‘CARMINEA’

    30 cm yüksekliğindedir. Katmersiz, beyaz, küçük çiçekleri vardır. Yayvan formuyla, saksılarda da son derece hoş bir görünüm oluşturan bir bitkidir.
Ortalama bir gürlüktedir ve çok yoğun çiçeklenmesi, çiçek grupları halindedir. Tek başına kullanıldığında çok etkili olan bu çalı, çalı yastıklarına dahil edilerek ya da geniş ve çiçekli çitler oluşturmada da kullanılır.

GÜÇLÜ BİR VEJETASYONU OLAN DEUTZIA’LAR

    2-3 m yüksekliğinde, dik duruşlu bir çalıdır. Çalı yastıklarında ya da tek başlarına kullanılır.

DEUTZIA SCABRA

‘Pride of Rochester’.
Katmerli, dışı pembe renkli beyaz çiçekleri

olan bir çeşittir.

DEUTZIA X MAGNIFICA

    Katmerli, beyaz çiçekleri vardır.

DEUTZIA X MAGNIFICA ‘RUBRA’

    Karmen kırmızısı çiçekleri vardır.

DEUTZIA X XHYBRIDA ‘MONT ROSE’

    1-1,2 m yüksekliğinde, yuvarlağımsı formlu bir çalıdır. Büyük ve katmersiz çiçekleri, önce açık mor, daha sonra da pembe renktedir.

DEUTZIA X HYBRIDA ‘PERLE ROSE’

    1,50-1,80 m yüksekliğinde, dik duruşlu bir bitkidir. Mayıs - haziran aylarında açan, canlı pembe renkli çiçekler, gruplar halinde bir arada yer alır.

   Deutzia’lar, bahçelerde çok yoğun bir kullanıma sahiptir. Çünkü hem çok kolay yetiştirilir, hem de tercihen serin olan her çeşit toprakta barınabilirler. Güneş alan konumları severler. Çiçeklenmeden sonra budanmaları gerekir. Budama esnasında, en eski dalların da bir kısmı alınmalıdır. Bu işlem, gelecek senenin çiçeklenmesine zarar vermeden, bitki tutamının hava almasına ve gençleşmesine yarar.

Yasal Uyarı

Sitede yer alan tüm site içeriği, sayfa düzeni, sitedeki bilgilerin korunmasına yönelik programlar floraburada.com. mülkiyeti altındadır. floraburada.com’un önceden yazılı muvafakati olmaksızın işbu içeriğin veya siteye ilişkin veritabanı, yazılım gibi bilgilerin kısmen veya tamamen kopyalanması, değiştirilmesi, paylaşımı, dağıtımı ve satışı yasaktır.

Ziyaretçilerin yapmış oldukları paylaşımlar, paylaşımı yapan kişinin sorumluluğunda olup, paylaşımlarla ilgili sitemiz sorumlu tutulamaz.

İletişim

Email: info @ floraburada.com
Website: www.floraburada.com