Palmiyelerin büyük bir çoğunluğu dayanıklı ağaçlar değildir. Siluetleri tropikal manzaraları hatırlatır. Bazıları metrelerce uzunluğa erişebilen çok büyük yaprakları, gövdenin üzerinde gruplanmıştır. Bazılarının yaprakları perdeli ve yelpaze biçiminde bazılarınınki ise geniş tüyler formunda - tüysü yapıdadır.
PHOENIX CANARIENSIS
10-12 m ve daha üzeri boya erişir. Gövdesinin üzerinde geniş tüysü yapraklarda oluşan bir buket taşıyan görkemli bir ağaçtır.
WASHINGTONIA FILIFERA
10-15 m yüksekliğindedir. Hızlı gelişim gösteren, uygun ortam koşullarında büyük ebatlara ulaşan bir palmiyedir. Mavimsi yaprakların sapları dişlidir ve uçlarında karakteristik beyaz iplikçikler vardır.
TRACHYCARPUS FORTUNEI = CHAMAEROPS EXCELSA
5-8 m yüksekliğindedir. Gövde, büyük, perdeli yapraklardan oluşan bir buketle sonlanır. Genç yapraklar dik, yaşlılar ise sarkık yapıdadır. En dayanıklı türdür.
CHAMAEROPS HUMULIS
3-5 m yüksekliğindeki bu ağaç, bodur palmiye grubun en küçüğüdür. Sürgün vererek, perdeli yapraklardan oluşan tutamlar oluşturur. Güneyde ve Atlantik’in kıyı kesimlerine uygun dayanıklı bir ağaçtır.
İyi, sağlıklı ve kireçsiz bir bahçe toprağına ihtiyaç duyan palmiyeler, güney bölgeler dışında zor kullanım alanı bulur; çünkü palmiyelerin tropik görünümleri, diğer bitkilerin büyük bir çoğunluğuyla güç uyum sağlar. Diğer bölgelerdeki uygun mikroklimalarda, uyum sağlayabileceği Phormium, Dracaena, Musa, Bambu gibi aynı tarzdaki bitkilerle kullanılır.