Sağlıklı, gür tek yıllıklarla dolu saksılar için

Renk uyumuna dikkat ederek, birkaç türü bir arada kullanmak

Renk uyumuna dikkat ederek, birkaç türü bir arada kullanmak, araya yapraklanmasıyla estetik bitkileri de eklemek fakat özelliklede aynı sıklıkta sulama gereksinimi duyan, aynı toprak ve aynı güneşlenme ihtiyacında türleri seçmek yerinde olacaktır. Gölge ve nemli ortamlardan hoşlanan bir bitkiyle kuru, çakıllı ve güneşli ortamlardan hoşlanan bir bitki yan yana konmamalıdır.       

Bitkiden kış mevsimine kadar kesintisiz ve yoğun bir çiçeklenme beklemek için, öncelikle ihtiyacı olan ortamı ona yaratmak lazımdır. Daha önce belirtildiği gibi bitkinin dikimi yapıldıktan sonra, toprağa geç çözünen ve mevsimin geri kalan kısmı boyunca bitkinin beslenmesini destekleyecek bir gübre verilmelidir.  Bitkilerin hazırlanması gerekir: Eğer kökler keçeleşmişse, kök ve topraktan oluşan bitki kısmı tam ortadan kesilerek ayrılmalıdır. Bu sayede kök sistemi havalanmış olacaktır. Daha sonra kesilen kökleri nemlendirerek, ikiye bölünmüş bitkinin her parçasının,  saksının ortasından başlanarak dikilmesi gerekmektedir. Bitkileri çok sık dikmemek lazımdır. Bitkilerin rahatlıkla gelişebilmek için, havaya ve alana ihtiyaçları vardır. Her bitki arasında en az 10–15 cm bırakılmalıdır (büyük bitkiler için daha fazla alan gerekecektir). Bitkiler boyutlarına ve formlarına göre dizilmelidirler. Örneğin sarkık formlu bitkiler saksının kenarlarına dikilmelidir.

Ardından saksıda kalan boş kısımların, hazırlanmış toprak karışımıyla doldurulması gerekmektedir. Hafifçe sıkıştırılan toprak daha sonra bolca sulanmalı, kırılan çiçek sapları ya da kuru yapraklar temizlenmeli, bitki uçlarından kesilerek daha gürleşmesi sağlanmalıdır. İlk günler bitkinin, dikim şokunu rahat atlatabilmesi için gölge bir alanda tutulması yerinde olacaktır.

Rüzgârda çabuk kırılabilecek narinlikteki türlerin (yumrulu begonyalar gibi) aralarına 15 cm. kadar, küçük, çatallı dallar yerleştirilmeli ve bitki desteklenmelidir. Vejetasyon başladığında, kısa bir sürede bu dallar yaprakların arasında kaybolacaklardır.

Çiçeklenmeyi tetiklemek, için kuruyan çiçeklerin düzenli olarak toplanması gerektiği de unutulmamalıdır.

 

Yasal Uyarı

Sitede yer alan tüm site içeriği, sayfa düzeni, sitedeki bilgilerin korunmasına yönelik programlar floraburada.com. mülkiyeti altındadır. floraburada.com’un önceden yazılı muvafakati olmaksızın işbu içeriğin veya siteye ilişkin veritabanı, yazılım gibi bilgilerin kısmen veya tamamen kopyalanması, değiştirilmesi, paylaşımı, dağıtımı ve satışı yasaktır.

Ziyaretçilerin yapmış oldukları paylaşımlar, paylaşımı yapan kişinin sorumluluğunda olup, paylaşımlarla ilgili sitemiz sorumlu tutulamaz.

İletişim

Email: info @ floraburada.com
Website: www.floraburada.com