Yabani çitlembiklere antep fıstığı aşılanıyor…

Hiçbir ekonomik değeri bulunmayan çitlembiklerin üç sene sonra Antep fıstığı vermeye başlayacak...

Yabani çitlembiklere antep fıstığı aşılanıyor…

Kütahya'nın Simav İlçesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Önderliğinde İlçe Tarım Müdürlüğü ve Orman İşletme Müdürlüğü İşbirliği ile Yakacak Odun Dışında Hiçbir Ekonomik Değeri Bulunmayan Çok Sayıda Yabani Çitlembiklere Antep Fıstığı Aşılanarak Ekonomiye Kazandırılmaya Çalışılıyor.

Kütahya'nın Simav ilçesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı önderliğinde İlçe Tarım Müdürlüğü ve Orman İşletme Müdürlüğü işbirliği ile yakacak odun dışında hiçbir ekonomik değeri bulunmayan çok sayıda yabani çitlembiklere Antep Fıstığı aşılanarak ekonomiye kazandırılmaya çalışılıyor.

Aşılama çalışmalarını yerinde incelemek üzere İlçe Tarım Müdürü Ali Ceylan, Orman İşletme Müdürü Ekrem Bozkan, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Çetin Balamur ile birlikte aşılama çalışmalarının yoğun olarak sürdürüldüğü ilçenin Yassı Eynihan, Karapınar, Kayaışık köyleri ile Karacahisar ve Yaykın beldelerine giden Simav Kaymakamı Samet Ercoşkun burada ilgililerden bilgi aldı.

Orman İşletme Müdürlüğünün geçen yıl aynı bölgede kendi sorumluluk alanları içerisinde kalan ormanlık alanda yetişen 15 bin dolayında yabani çitlembik ağacına Antep fıstığı aşılaması yaparak bu konuda önemli bir adım attığına değinen kaymakam Samet Ercoşkun, "Bu yıl aynı bölgede Orman İşletme Müdürlüğümüz kendi sorumluluk alanı içerisindeki ormanlık alanda kendiliğinden yetişen 15 bin dolayında yabani çitlembik ağacına Antep fıstığı aşılama çalışması yaptı. Aynı bölgede maddi durumu elverişsiz olan vatandaşlara ait tapulu arazilerde kendiliğinden yetişen çitlembikleri ekonomiye kazandırmak için bizde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olarak kolları sıvadık. İlçe Tarım ve Orman İşletme Müdürlüğümüz ile işbirliği yaparak Genel Müdürlüğümüzden temin ettiğimiz 40 bin YTL ödenek ile bölgede 25 bin adet çitlembik ağacına konusunda deneyimli 8 aşıcı ustası marifetiyle Antep fıstığı aşılaması yapıyoruz. Çalışmalarımızı gelecek yıllarda da sürdürmeye kararlıyız. Aşılarımızın tutması için bölgeyi kontrol altında tutuyoruz" şeklinde konuştu.

Hiçbir ekonomik değeri bulunmayan çitlembiklerin üç sene sonra Antep Fıstığı vermeye başlamasıyla vatandaşların konuyu daha iyi anlayacağını ve çalışmalara desteklerinin artacağına inandığını belirten Kaymakam Ercoşkun, "Çalışmalarımıza katkı sağlayan Orman İşletme başta olmak üzere İlçe Tarım ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımızın değerli yöneticileri ve çalışanlarına teşekkür ediyorum" dedi.

Ercoşkun, Antep Fıstığı aşı kalemlerinin her gün Manisa'da özel bir bahçeden ötobüslerle getirildiğini ve günlük olarak aşılandığını hatırlattı.

Yasal Uyarı

Sitede yer alan tüm site içeriği, sayfa düzeni, sitedeki bilgilerin korunmasına yönelik programlar floraburada.com. mülkiyeti altındadır. floraburada.com’un önceden yazılı muvafakati olmaksızın işbu içeriğin veya siteye ilişkin veritabanı, yazılım gibi bilgilerin kısmen veya tamamen kopyalanması, değiştirilmesi, paylaşımı, dağıtımı ve satışı yasaktır.

Ziyaretçilerin yapmış oldukları paylaşımlar, paylaşımı yapan kişinin sorumluluğunda olup, paylaşımlarla ilgili sitemiz sorumlu tutulamaz.

İletişim

Email: info @ floraburada.com
Website: www.floraburada.com