3 Havalimanı İstanbullular ın Davasıdır

3 Havalimanı davasıyla ilgili son gelişmeler bugün yapılan basın toplantısı ile duyuruldu

İstanbul'un çılgın projelerinden biri olarak açıklanan, Avrupa Yakası'nda Karadeniz kıyısında yapılması planlanan 3. Havalimanı projesi, İstanbullu yurttaşların açtığı dava sonucunda geçtiğimiz ay mahkeme tarafından durdurulmuştu. Bugün, davacılar Özgür Ceylan Aytaç, Alican Ocak, Cevat Ocak, Yıldırım Yılmaz ile avukat Alp Tekin Ocak'ın katılımıyla yapılan basın toplantısında davaya dair gelişmeler anlatılarak bundan sonraki hukuki sürece dair bilgiler verildi.
İstanbul'un en büyük projelerinden biri olan 3. Havalimanı'nın ihalesi 22 milyar 152 milyon Euro'luk teklif ile Cengiz-Kolin-Limak-Kalyon-Mapa OGG (Ortak Girişim Grubu)'nin olmuştu. Açıklandığı günden bu yana tartışmalara konu olan projeye meslek odaları, sivil toplum örgütleri dava açmıştı. En son 3. havalimanıyla ilgili verilen "ÇED Olumlu" kararını onaylayan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na İstanbullu yurttaşların açtığı dava için İstanbul 4. İdare Mahkemesi'nden "çevresel etki değerlendirmesi (ÇED) olumlu" kararının yürütmesinin durdurulması kararı çıkmıştı.
Bu karar kimi çevrelerde sevinçle karşılanırken iktidar ise İstanbul'un en büyük projesi olarak değerlendirilen 3. Havalimanı projesinin devam etmesi için çabalayacaklarını söylemişti. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, üçüncü havalimanıyla ilgili mahkemenin verdiği kararın geçici durdurma olduğunu ve hiçbir şekilde çalışmaları engellemeyeceğini söylerken Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce mahkeme kararının yanlış olduğunu ve itiraz edileceğini belirtmişti.
Kaynak: Arkitera

Yasal Uyarı

Sitede yer alan tüm site içeriği, sayfa düzeni, sitedeki bilgilerin korunmasına yönelik programlar floraburada.com. mülkiyeti altındadır. floraburada.com’un önceden yazılı muvafakati olmaksızın işbu içeriğin veya siteye ilişkin veritabanı, yazılım gibi bilgilerin kısmen veya tamamen kopyalanması, değiştirilmesi, paylaşımı, dağıtımı ve satışı yasaktır.

Ziyaretçilerin yapmış oldukları paylaşımlar, paylaşımı yapan kişinin sorumluluğunda olup, paylaşımlarla ilgili sitemiz sorumlu tutulamaz.

İletişim

Email: info @ floraburada.com
Website: www.floraburada.com