Dünyanın En Büyük Çöplüğü Kent Parkına Dönüşüyor

Fresh Kills Çöplüğü, New York Staten Island da 890 hektarlık bir çöp sahasıydı. Burası 1947 yılında geçici olarak inşa edilmiş fakat 1955 yılında dünyanın en büyük çöplüğü haline gelmişti.

Ekim 2008 tarihinde arazinin ıslahı çalışması gündeme gelmiş ve alanın Freshkills Park olarak işlev kazanması üzerine çalışmalar başlamıştı. Dönüşüm tamamlandığında Freshkills Park New York'un ikinci büyük parkı olacak. Park, kültürel, atletizm ve eğitim programlarını içeren birçok kullanımla 5 ana bölüme ayrılacak şekilde tasarlandı. Parkın bölümleri, bisiklet ve araç yolları, yaya yolları ile birbirine bağlandı. Projenin uygulaması, New York Park ve Rekreasyon Müdürlüğü (NYC Department of Parks & Recreation) ve New York Sağlık İşleri Müdürlüğü (NYC Department of Sanitation) işbirliği ile gerçekleşiyor.
2001 yılında New York Şehir Planlama Müdürlüğü Freshkills Park için bir imar planı süreci başlattı. 2006 yılında ise Park ve Rekreasyon Müdürlüğü projenin sorumluluğunu üstlendi. Planın temel çerçevesi, programlama, yaban hayat ve gezi yollarından oluşan üç ayrı sistemin bir araya toplanması üzerine kurulu. Programlama bölümü, Freshkills Park projesinin sosyal, kültürel ve fiziksel aktiviteleri kapsayan çok büyük bir kamusal alan yaratılmasını amaçlıyor. Park alanı, binicilik, dağ tırmanışı, doğa yürüyüşleri gibi kent içinde gerçekleştirilemeyecek birçok spor aktivitesinin yapılmasına imkan sağlıyor. Yaban hayat bölümü, doğal yaşam alanını desteklemeyi amaçlıyor. Ekolojik yenilikler ve yaratıcı tasarımlar ile park içinde doğal yaşam ortamı oluşturuluyor. Gezi yolları bölümünde ise yaya yolları, su yolları ile park içinde etkili bir dolaşımın sağlanması amaçlanıyor.

Yasal Uyarı

Sitede yer alan tüm site içeriği, sayfa düzeni, sitedeki bilgilerin korunmasına yönelik programlar floraburada.com. mülkiyeti altındadır. floraburada.com’un önceden yazılı muvafakati olmaksızın işbu içeriğin veya siteye ilişkin veritabanı, yazılım gibi bilgilerin kısmen veya tamamen kopyalanması, değiştirilmesi, paylaşımı, dağıtımı ve satışı yasaktır.

Ziyaretçilerin yapmış oldukları paylaşımlar, paylaşımı yapan kişinin sorumluluğunda olup, paylaşımlarla ilgili sitemiz sorumlu tutulamaz.

İletişim

Email: info @ floraburada.com
Website: www.floraburada.com