Termik Santral Gölgesinde Süs Bitkisi Üretimi

Ülkemizin en büyük süs bitkisi üretim bölgelerinden biri olan Yalovaya doğa katili termik santra kuruluyor

Kurulucak olan termik santral Yalova ve bölgesinin temel geçim kaynaklarından birini oluşturan Peyzaj ve süs bitkisi üretimini yörede bitire bilir. Konuyla ilgili sivil toplum kuruluşları YAÇEP önderliğinde bir imza kampanyası düzenlediler. YAÇEP Dönem Sözcüsü Özlem Akyüz Bayrı, yaptığı yazılı açıklamada, 645 MW'lık termik santrale karşı topladıkları 20 bin imzayı daha önce Yalova'yı ziyaret eden çeşitli siyasi parti temsilcileri ve Bakanlara elden verdiklerini, ayrıca konuyla ilgili Greenpeace, Çevre Hukuku Derneği, Ekoloji Kolektifleri, Yeşiller Partisi, Buğday Derneği gibi çevreci sivil toplum örgütlerini de haberdar ettiklerini belirtti. Şimdiye kadar gerçekleştirdikleri etkinlik ve protesto eylemlerinde, termik santrallerin kurulduğu çevreye ve insana zararlı olacağını anlatmaya çalıştıklarını dile getiren Bayrı, şunları kaydetti: ''Yalova'da fay hattında bu termik santralin yapılması olası bir doğal felakette çok ciddi ve telafisi olmayan zararlara yol açacak düşüncesindeyiz. Buna karşı Yalova'nın sesini duyurmak için, bilgilendirme dosyalarımızı kargoyla devlet büyüklerimize gönderiyoruz. Bu çerçevede düzenlediğimiz kampanyada topladığımız 20 bin imzayı Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve Genelkurmay Başkanlığı'na gönderdik.''

Yasal Uyarı

Sitede yer alan tüm site içeriği, sayfa düzeni, sitedeki bilgilerin korunmasına yönelik programlar floraburada.com. mülkiyeti altındadır. floraburada.com’un önceden yazılı muvafakati olmaksızın işbu içeriğin veya siteye ilişkin veritabanı, yazılım gibi bilgilerin kısmen veya tamamen kopyalanması, değiştirilmesi, paylaşımı, dağıtımı ve satışı yasaktır.

Ziyaretçilerin yapmış oldukları paylaşımlar, paylaşımı yapan kişinin sorumluluğunda olup, paylaşımlarla ilgili sitemiz sorumlu tutulamaz.

İletişim

Email: info @ floraburada.com
Website: www.floraburada.com