6. Ödemiş Süs Bitkileri ve Fidancılık Fuarı

Geçtiğimiz yıl yapılan yeni fuar alanında Kuruldu

Ödemiş Belediyesi, Ödemiş Park ve Bahçe Bitkiler Derneği ve Ödemiş Süs Bitkileri Üreticileri Bildiği tarafından yapılan organizasyonla düzenlenen 6. Ödemiş Süs Bitkileri ve Fidancılık Fuarı, geçtiğimiz yıl yapılan yeni fuar alanında açıldı. Yağmur altında yapılan açılışa İzmir Vali Yardımcısı Mustafa Aydın, Ödemiş Kaymakamı Abdurrahman Koçoğlu, Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, İlçe Tarım Müdürü İbrahim Altıntaş, belde belediye başkanları, çevre il ve ilçelerden bitki yetiştiricisi üreticiler ve vatandaşlar katıldı. Tire Belediye Bandosu'nun davetli olduğu sergi açılışı, yağmur nedeniyle aksayınca, protokol konuşma yapamadan fuarı açmak durumunda kaldı. Açılışın ardından protokol üyeleri fuar sergilerindeki stantları gezerek üreticilerden bilgi aldılar. Ödemiş Kaymakamı Abdurrahman Koçoğlu bölgede büyük bir fidancılık potansiyelinin olduğunu, üreticilerin bu potansiyeli değerlendirerek güçlü bir birlik çatısı altında toplanması gerektiğini bildirdi. Koçoğlu, "Birlikten kuvvet doğar. Türkiye'ye, dünyaya açılmalıyız. Bunun için mutlaka Ödemiş adının markalaşması gerekir. Tarımda da eğitim çok önemli. Bakanlık önceki yıl Anadolu Endüstri Meslek Lisesi'nde fidan üretimi ile ilgili bölüm açtı, Bu eğitimin geliştirilmesi gerekiyor'' dedi. Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin de bölgede 2 bin civarında ailenin dış mekan süs bitkisi ve meyve fidanı üretimi yaptığını belirtti. Keskin, Küçük Menderes Havzası'nın toprak ve iklim bakımından dünyanın en iyi bölgelerinden biri olduğunu belirterek, “Başka yerlerde 6 yılda yetişen ürünler, Ödemiş ve çevresinde 4 yılda ürün veriyor” dedi. 25-28 Kasım tarihleri arasında açık kalacak 6. süs bitkileri ve fidancılık fuarına Türkiye'nin değişik bölgelerinden 100 civarında firma katıldı.

Yasal Uyarı

Sitede yer alan tüm site içeriği, sayfa düzeni, sitedeki bilgilerin korunmasına yönelik programlar floraburada.com. mülkiyeti altındadır. floraburada.com’un önceden yazılı muvafakati olmaksızın işbu içeriğin veya siteye ilişkin veritabanı, yazılım gibi bilgilerin kısmen veya tamamen kopyalanması, değiştirilmesi, paylaşımı, dağıtımı ve satışı yasaktır.

Ziyaretçilerin yapmış oldukları paylaşımlar, paylaşımı yapan kişinin sorumluluğunda olup, paylaşımlarla ilgili sitemiz sorumlu tutulamaz.

İletişim

Email: info @ floraburada.com
Website: www.floraburada.com