Üçüncü Köprünün Güzergahı Açıklandı

Boğaz geçiş noktaları Garipçe ve Poyrazköy olduğu, daha önce yapılan eleştirilerin öne çıkan noktası olan orman alanlarının korunacağı da belirtildi.....

29 Nisan 2010 tarihinde Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş birlijte gerçekleştirdikleri basın toplantısında 3. Köprü'nün güzergahını açıkladılar. Boğaz geçiş noktaları Garipçe ve Poyrazköy olduğu, daha önce yapılan eleştirilerin öne çıkan noktası olan orman alanlarının korunacağı da belirtildi. Geçiş noktası konusunda daha önce yapılan tahminlerin doğruluğu Poyrazköy Garipçe açıklamasıyla netlik kazandı.  Herkes tarafından tahmin edilen bir şey var ki güzergahın üzerindeki pek çok arsanın çoktan paylaşıldığı, yapılan açıklama ile değerini kat be kat arttırdığı. Orman alanlarının korunup korunmayacağı ise zamanla netlik kazanacak.

Hürriyet gazetesinde yayınlanan habere göre köprünün güzergahı şu şekilde:

"Boğaz geçiş noktaları Garipçe ve Poyrazköy mevkiidir. Çevre Yolu bölümü ise malum Anadolu Yakasında ve Avrupa Yakasında olmak üzere iki bölümden oluşmaktadır. Kınalı Odayeri, Asya Yakası Paşaköy Akyazı, köprü ile birlikte yapılacak çevre yolu bölümü ise Odayeri, Paşaköy, Poyrazköy, Garipçe kesimidir. Toplam 260 km anayol ve buna bağlı bağlantı yollarında oluşmaktadır. Yaklaşık maliyet 6 milyar Dolar civarındadır, kamulaştırma bedeliyle birlikte.

Seçilen güzergahın tercihinde öne çıkan kriterlerden de bahsetmek istiyorum. Yeşil alanların korunması için İstanbul Boğazı ve yakın çevresinden şehir içine doğrusal bağlantılar projede asgari ölçüde bulunmuştur.

Belgrad Ormanları, Fatih Ormanları, Polonezköy Milli Park gibi orman alanlarıyla tarihi yerlerin korunması temel hedef olarak benimsenmiştir. Kamulaştırma maliyetinin yüzde 75 oranında daha düşük olması dikkate alınan diğer bir kriter olmuştur.

Kuzey Marmara Otoyolu İstanbul'un batı sınırında 41 derece enlem 28 derece boylamında bulunan Kınalı mevkiinde TEM Otoyolu kavşağında başlamakta, kömür ocakları mevkiini katetmekte, İstanbul Boğazı'nı ise 41 derece enlem 29 derece boylamla bir asma köprüyle geçmekte, daha sonra paşaköy mevkiine ulaşarak, 40.8 derece eylem 29.4 derece boylamda Gebze civarında İzmir otoyolu ayrımına ulaşmaktadır."

Yasal Uyarı

Sitede yer alan tüm site içeriği, sayfa düzeni, sitedeki bilgilerin korunmasına yönelik programlar floraburada.com. mülkiyeti altındadır. floraburada.com’un önceden yazılı muvafakati olmaksızın işbu içeriğin veya siteye ilişkin veritabanı, yazılım gibi bilgilerin kısmen veya tamamen kopyalanması, değiştirilmesi, paylaşımı, dağıtımı ve satışı yasaktır.

Ziyaretçilerin yapmış oldukları paylaşımlar, paylaşımı yapan kişinin sorumluluğunda olup, paylaşımlarla ilgili sitemiz sorumlu tutulamaz.

İletişim

Email: info @ floraburada.com
Website: www.floraburada.com