Bir yeşil lise tasarımı...

Yamaçların arasında kaybolan ,tamamen teraslardan meydana gelen bir peyzaj görselliği.

 

Paris merkezli Off Architecture tarafından Duncan Lewis Scape Architecture ve Jeans Giacinto ortaklığıyla gerçekleştirilen bu yeşil çatılı şaheser, kıvrımlı ve organik yapısıyla da kentin içine yedirilmiş durumda.

 

 

 

J-Moulin-Lisesi-1

J-Moulin-Lisesi-2

 

Fransa’nın Revin kentindeki lise öğrencileri, yakında, yeşil çatılarla donatılmış, yeni bir teraslı okulda eğitim görmeye başlayacaklar. Lycee Jean Moulin, yamaçların arasında kaybolarak, tamamen teraslardan meydana gelen bir peyzaj şeklinde görünüyor.

 

J-Moulin-Lisesi-3

J-Moulin-Lisesi-4

J-Moulin-Lisesi-5

J-Moulin-Lisesi-6

 

Bu yeşil okul, eğimin kısıtlamalarından faydalanılarak, içe dönük ve yamaçlardan yükselecek inşa edilecek. Her bir teras bir kat olacak ve yüksek pencereler doğal gün ışığını içeri taşıyacak.

 

J-Moulin-Lisesi-7

J-Moulin-Lisesi-8

 

Dümdüz olmak yerine, daha doğal bir görüntü yaratmak amacıyla katlar arasındaki çatılar hafif dalgalı biçimde tasarlanmış, ayrıca çevreyle kaynaşması amacıyla üzerleri bitkilendirilmiş.

 

J-Moulin-Lisesi-9

J-Moulin-Lisesi-10

 

2012’de tamamlanması beklenen bu okulda öğrenciler müthiş bir doğal çevrede yetişecek. Burada yaşayacakları sorunlar ise herhalde sürekli yokuş çıkıp inmekten öteye geçmeyecektir.

 

J-Moulin-Lisesi-11

J-Moulin-Lisesi-12

Mimar: Off Architectur  , Yazı ve Görseller: Inhabitat  , Çeviri: Mimdap

Yasal Uyarı

Sitede yer alan tüm site içeriği, sayfa düzeni, sitedeki bilgilerin korunmasına yönelik programlar floraburada.com. mülkiyeti altındadır. floraburada.com’un önceden yazılı muvafakati olmaksızın işbu içeriğin veya siteye ilişkin veritabanı, yazılım gibi bilgilerin kısmen veya tamamen kopyalanması, değiştirilmesi, paylaşımı, dağıtımı ve satışı yasaktır.

Ziyaretçilerin yapmış oldukları paylaşımlar, paylaşımı yapan kişinin sorumluluğunda olup, paylaşımlarla ilgili sitemiz sorumlu tutulamaz.

İletişim

Email: info @ floraburada.com
Website: www.floraburada.com