7. Yalova Süs Bitkileri İhtisas Fuarı başladı

Flower Show 2009 7. Yalova Süs Bitkileri İhtisas Fuarı, kesme çiçek, dış ve iç mekan süs bitkisi üreticileri, peyzaj ve ziraat firmalarının katılımıyla gerçekleştiriliyor.

Flower Show 2009 7. Yalova Süs Bitkileri İhtisas Fuarı ( 08-11 Ekim 2009) düzenlenen açılış töreniyle kapılarını ziyaretçilere açtı.

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) tarafından TİGEM Fuar Alanı’nda düzenlenen 7. Yalova Süs Bitkileri İhtisas Fuarı’nın açılışına kalabalık bir protokol katıldı. Fuarın açılış konuşmasını yapan YTSO Meclis Başkanı Mehmet Gürel, YTSO’nun sadece iktisadi değil sosyo- kültürel faaliyetlerde bulunan kentin en önemli sivil toplum örgütü olduğunu söyledi.


Gürel, Yalova’nın geçmişten bu yana adının çiçekle özdeşleştiğini vurgulayarak şöyle devam etti:


“Yalova’ya marka arayışlarında her defasında çiçekçilik ismi zikredilir. Şurası kesin ki Yalova her zaman çiçek kenti olacak. Buraya gelen ve buradan geçen herkese Yalova’nın çiçek kenti olduğunu göstermemiz gerekir. Bunu özellikle kent giriş ve çıkışlarıyla meydanlarımızı çiçek kenti olgusuna göre süsleyerek başarabiliriz”


Yalova’da kurulmak istenen Süs Bitkileri İhtisas OSB’ne değindiği konuşmasında “OSB’nin kurulması için ne yazık ki finansal yetersizliğimiz var. Bu konuda ilgili kuruluşlar dışında herkesin elini taşın altına sokması gereklidir” dedi.

Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal ise kentte çiçekçiliğin 40 yıldan bu yana bir sektör olarak geldiğini ancak son dönemde geride kalmaya başladığını söyledi. Başkan Koçal, “Artık bu sektör yetmiyor. Standart üretimini aşamıyor. Bizim özellikle amaçtan sapmamamız lazım. Fuar ve OSB bir amaç değil araçtır. Bunu unutmadan amaç sadece fuar yapmak değil üreticimizi dünya piyasasına entegre edecek hale getirmek olmalı” diye konuştu.

 

Yalova Milletvekilleri İlhan Evcin ve Muharrem İnce’nin de konuşma yaptığı törende Vali Yusuf Erbay, fuarın düzenlenmesine emeği geçenleri kutladı. Fuarın açılış kurdelesini Vali Erbay, Milletvekilleri İnce ve Evcin ile Belediye Başkanı Koçal birlikte kesti.

Vali Erbay ve beraberindekiler daha sonra fuar alanındaki stantları gezerek katılımcılarla sohbet etti. 11 Ekim Pazar gününe kadar açık kalacak fuar için 4 bin metrekarelik kapalı alana sahip çadır kuruldu. Yurt içi ve yurt dışından 90 firmanın katıldığı fuarda kesme çiçek, dış ve iç mekan süs bitkisi üreticileri, peyzaj ve ziraat firmaları yer alıyor.


5 TL karşılığında gezilebilecek fuarın son günü ‘ücretsiz halk günü’ ilan edildi.


 

Yasal Uyarı

Sitede yer alan tüm site içeriği, sayfa düzeni, sitedeki bilgilerin korunmasına yönelik programlar floraburada.com. mülkiyeti altındadır. floraburada.com’un önceden yazılı muvafakati olmaksızın işbu içeriğin veya siteye ilişkin veritabanı, yazılım gibi bilgilerin kısmen veya tamamen kopyalanması, değiştirilmesi, paylaşımı, dağıtımı ve satışı yasaktır.

Ziyaretçilerin yapmış oldukları paylaşımlar, paylaşımı yapan kişinin sorumluluğunda olup, paylaşımlarla ilgili sitemiz sorumlu tutulamaz.

İletişim

Email: info @ floraburada.com
Website: www.floraburada.com