'Ozon Dostu' Olunabilir

Çevre ve Orman Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü, 16 Eylül Uluslararası Ozon Tabakasını Koruma Günü dolayısıyla tüketicilere ozon dostu olma çağrısında bulundu.

Spreylerden otomobillere kadar ozon tabakasına zarar vermeyen ürünler kullanılarak, dünyanın güneşin zararlı ışınlarından korunmasına katkıda bulunulabileceği belirtildi.

Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, 16 Eylül 1987'de 150'den fazla ülkenin Kanada'nın Montreal kentinde imzaladığı 'Ozon tabakasının incelmesine yol açan maddelerin üretimi ve kullanımı' konusundaki Montreal Protokolü'nün yıldönümü bu yıl "Evrensel Katılım - Ozonun Korunması Dünyayı Birleştirir" teması ile kutlanacak.

Ozon tabakasının incelmesi ile bütün yaşayan organizmalar üzerinde zararlı etkiler meydana geldiğine dikkat çekilen açıklamada, "Bitkilerin büyüme hızı azalır, insanlarda cilt kanserine sebep olur, göze zarar verir, bağışıklık sistemleri zarar gördüğü için bulaşıcı hastalıklara yakalanma riskini artırır. Her bireyin, ozon tabakasına zarar veren kimyasal maddeleri içermeyen ürünler kullanarak ozon tabakasının korunmasına katkıda bulunması mümkündür. Tüketimde aşağıdaki hususlara dikkat edilerek 'ozon dostu' olunabilir." ifadelerine yer verildi.

Ozan Dostu Öneriler


Genel Müdürlük tüketicileri şu uyarıları yaptı:

"Buzdolaplarınızın, derin dondurucularınızın ve klimalarınızın düzenli servise tabi tutulmasına önem verin. Gaz değişimi sırasında gerekirse servis elemanını uyararak eski gazın atmosfere salınmasına izin vermeyin.

Otomobil klimaları soğutucu gaz olarak ozon tabakasına zarar veren maddeleri içerebilirler. Günümüzde bu maddeleri içermeyen modeller mevcuttur, yeni araba alırken bunları tercih edin.

Yalıtım malzemeleri ve ambalaj köpüklerinin de ozon tabakasına zarar veren kimyasal maddeler içerebileceğini unutmayın. Bu bilinçle, bu ürünleri gereksiz tüketmeyin.

Ozon tabakasına zarar veren kimyasal maddeler ve bunları içeren ürünler hakkında daha çok bilgi edinin ve çevrenizdeki insanları bilgilendirin."
(cha)

Yasal Uyarı

Sitede yer alan tüm site içeriği, sayfa düzeni, sitedeki bilgilerin korunmasına yönelik programlar floraburada.com. mülkiyeti altındadır. floraburada.com’un önceden yazılı muvafakati olmaksızın işbu içeriğin veya siteye ilişkin veritabanı, yazılım gibi bilgilerin kısmen veya tamamen kopyalanması, değiştirilmesi, paylaşımı, dağıtımı ve satışı yasaktır.

Ziyaretçilerin yapmış oldukları paylaşımlar, paylaşımı yapan kişinin sorumluluğunda olup, paylaşımlarla ilgili sitemiz sorumlu tutulamaz.

İletişim

Email: info @ floraburada.com
Website: www.floraburada.com