'Kentli Olmak' kısa film yarışması

Kentli olmanın avantajlarını, zorluklarını, kentte yasamanın korkularını anlatan, kentlilik tanımına farklı bakıs açıları getiren, kentli olmanın tarihçesini sorgulayan,kentleri ve insanlarını ya da kentlilerin mimarlıkla iliskisini betimleyen filmler...


Mimarlar Odası İzmir Subesi Kısa Film Yarısması
Kentli olmak

Sinema ve modern kent hemen hemen aynı tarihlerde dogmus ve gelisimlerini etkilesim içerisinde devam ettirmis iki olgudur. Sinema bir temsiliyet alanı olarak farklı kentleri farklı kimliklerle kitlelere sunarken kent de sinemayı hem bir sanat dalı hem de sosyal bir birliktelik olarak dönüsüme ugratmıstır. Bu açılardan bakıldıgında sinemayla kentin birlikteligi, iliskisi ve benzerlikleri arastırılacak uçsuz bucaksız bir alan yaratmaktadır. Sinemasal yaratım bu alanda kendisine istisnasız bir öncelik bulur. Bu seneki Mimarlık Haftası etkinlikleri kapsamında ilk kez gerçeklestirilecek olan Mimarlar Odası İzmir Subesi Kısa Film Yarısması bu nedenle kendisine tema olarak KENTLİ OLMAK kavramını seçmistir.
Yapım olanakları ve anlatısal konular gözönüne alındıgında kısa film, yaratıcısına benzersiz bir özgürlük ortamı saglamaktadır. Bir kent sanatı olup en çok kentlilerin hikâyelerini konu alan sinemanın kendi içsel dinamikleri açısından bakıldıgında, kısa film daha bir kentsoylu durmaktadır. Kısa film ve kentlilik kavramlarını bir araya getiren bu yarısmaya KENTLİ OLMAK teması altında ele alınabilecek her türlü kurmaca ve belgesel kısa film katılabilecektir.
Kentli olmanın avantajlarını, zorluklarını, kentte yasamanın korkularını anlatan, kentlilik tanımına farklı bakıs açıları getiren, kentli olmanın tarihçesini sorgulayan,
kentleri ve insanlarını ya da kentlilerin mimarlıkla iliskisini betimleyen filmler bu seneki temanın çatısı altında bir araya getirilecek ve yapılan yarısma sonucu gösterime deger filmlerden bir kısmı ödüllendirilecektir.
Mimarlar Odası İzmir Subesi’nin KENTLİ OLMAK temalı kısa film yarısması 5-11 Ekim 2009 tarihleri arasında gerçeklesecek olan Mimarlık Haftası etkinlikleri kapsamında
düzenlenmekte olup, gösterimler ve ödül töreni bu hafta içerisinde gerçeklestirilecektir.Basvuruda bulunulan filmler ön degerlendirmeye alınacak ve gösterime deger bulunan filmler jürinin degerlendirmesine sunulacaktır. Ön seçim asamasında basvuruda bulunulan filmlerin belirli bir düzeyin üzerinde sinemasal deger tasımalarına, yarısmanın temasına uygun olmalarına ve teknik yeterlige sahip olmalarına, dikkat edilecektir.
 Yarışma Şartnamesi

1. Kurmaca ve belgesel dallarında yapılacak yarısmaya katılmak için bir yapım formatı kısıtlaması yoktur. Katılacak filmlerin yapım tarihleri konusunda da bir kısıtlama
bulunmamaktadır.
2. Yarısmaya gönderilecek filmlerde daha önce bir festivalde gösterilmis olması ya da ödül almıs olması bir engel teskil etmemektedir.
3. Yarısmaya süresi 15 dakikayı asmayan kurmaca ve belgesel filmler katılabilir.
4. Türkçe dısında bir dilde olan yapımlarda Türkçe altyazı sartı aranmaktadır.
5. Müzik ve diger telif hakları konusunda sorumluluk eser sahibinindir.
6. Yarısmaya katılacak filmler “PAL” sistemi ile kaydedilmis ve DVD Video formatında hazırlanmıs olmalıdır. Video CD, DivX, avi, mov ya da benzeri diger formatlar kabul
edilmeyecektir. Yurtdısından yapılan basvurularda gönderinin üzerine “Kültürel Amaçlı, Ticari Degeri Yoktur / No Commercial Value, For Cultural Purposes Only” ibaresi yazılmalıdır.
7. Yarısmacılar birden fazla eserle yarısmaya basvurabilirler.
8. Yarısmaya katılmak için son basvuru tarihi 10 Eylül 2009 saat 18.00’dir. Elden veya posta yoluyla yapılan basvuruların bu tarihe kadar Mimarlar Odası İzmir Subesi’ne ulasmıs olması gerekmektedir. Postadan kaynaklanan gecikmelerden Mimarlar Odası İzmir Subesi sorumlu degildir. Ayrıca basvuruda bulunulan filmler bu tarihten sonra geri çekilemez.
9. Katılımcıların en geç bu tarihe kadar asagıdaki adrese eksiksiz olarak bilgisayarda doldurulmus ve çıktısı alınarak imzalanmıs basvuru formu ve filmin 3 adet PAL formatta DVD kopyasını göndermeleri gerekmektedir. Ayrıca filmden bir kare ile yönetmenin bir fotografı (300dpi çözünürlükte jpeg formatında), filmin kısa özeti ve yönetmenin kısa özgeçmisi (Word formatında) CD’ye kaydedilerek iletilmelidir. Film seçildigi takdirde bu bilgiler Sube'nin web sitesinde ve yayınlarında kullanılacaktır.
10. Filmlerin DVD kopyaları ayrı ayrı 13X19 cm boyutlarındaki plastik kutulara konmus,kutuların üzeri filmin adını, süresini, yönetmenin adını ve diger gerekli bilgileri içeren bir kapak sayfası ile tamamlanmıs olarak gönderilmelidir.
11. Yarısmaya katılmak isteyenler basvuru formunu Mimarlar Odası İzmir Subesi'nin web sitesinden (www. izmimod.org.tr) saglayabilirler.
12. Yarısma ile ilgili sorular e-posta yoluyla Mimarlar Odası İzmir Subesi’nden Tuba Çakıroglu’na yönlendirilebilir (tubacakiroglu@ izmimod.org.tr).
13. Yarısmada “En İyi Film” ödülü alan eser(ler)in yönetmen(ler)i toplam 3000 TL ile ödüllendirilecektir. Mansiyon ödülü alan filmlerin yönetmenleri ise Mimarlar Odası İzmir Subesi'nin kitap setiyle ödüllendirilecektir. Ayrıca ön eleme degerlendirmesi sonucunda seçilen tüm filmler Mimarlık Haftası süresince izleyici ile bulusacaktır.
14. Yarısmanın ön seçici kurulu Gül Kaçmaz Erk (Mimar, İzmir Ekonomi Üniversitesi), Tuna Yılmaz (Sinemacı, İzmir Ekonomi Üniversitesi) ve Tuba Çakıroglu’ndan (Mimar, Mimarlar Odası İzmir Subesi) olusur. Yarısmanın jüri üyeleri ise; Dervis Zaim (Sinemacı), Can Candan (Sinemacı, Bogaziçi Üniversitesi), Cem Yardımcı (Sinemacı-Mimar), Gül Kaçmaz Erk (Mimar, İzmir Ekonomi Üniversitesi) ve Tuna Yılmaz’dan (Sinemacı, İzmir Ekonomi Üniversitesi) olusur.
15. Ön seçici kurul ve jürinin yargısı kesindir.
16. Ön elemeyi geçen filmler Mimarlık Haftası kapsamında olusturulacak programda izleyici ile bulusacaktır.
17. Yarısmaya gönderilen filmlerin ve yönetmenlerin adlarının Mimarlık Haftası etkinliklerinin yanı sıra ticari amaç gözetmeksizin düzenlenen kültürel ya da egitim amaçlı etkinliklerde yer alması ve filmlerin gösterime sunulması yarısmacı tarafından kabul edilmis sayılır.
18. Filmler izleyicilere, Mimarlar Odası İzmir Subesi Yönetim Kurulu’nun uygun görecegi salonlarda ve programa göre sunulur. Gösterimler sırasında Yönetim Kurulu’na ya da salon yönetimine degisiklik önerilemez.
19. Teknik olarak yeterli görülmeyen yapımları gösterimden çekme hakkı Mimarlar Odası İzmir Subesi Yönetim Kurulu’nda saklıdır.
20. Basvurulan filmler organizasyon arsivinde tutulacak olup, basvuru sonrası iade edilmez.

İletisim Adresi: Mimarlar Odası İzmir Subesi
1456 Sk. No: 8 Kat: 4 Alsancak İzmir
Tel: (0232) 463 6625 Faks: (0232) 463 5212
www .izmimod.org.tr tubacakiroglu@ izmimod.org.tr

Yasal Uyarı

Sitede yer alan tüm site içeriği, sayfa düzeni, sitedeki bilgilerin korunmasına yönelik programlar floraburada.com. mülkiyeti altındadır. floraburada.com’un önceden yazılı muvafakati olmaksızın işbu içeriğin veya siteye ilişkin veritabanı, yazılım gibi bilgilerin kısmen veya tamamen kopyalanması, değiştirilmesi, paylaşımı, dağıtımı ve satışı yasaktır.

Ziyaretçilerin yapmış oldukları paylaşımlar, paylaşımı yapan kişinin sorumluluğunda olup, paylaşımlarla ilgili sitemiz sorumlu tutulamaz.

İletişim

Email: info @ floraburada.com
Website: www.floraburada.com