Elma'nın ana yurdu bulundu

İngiliz bilim insanları elmanın ana yurdunun, Kazakistan dağlarındaki cennet bahçeleri olduğunu iddia etti.


Oxford Üniversitesi biyologları, son teknolojiyle elma DNA’sı üzerinde yaptıkları araştırmalara dayanarak, gezegende yenilebilir ilk tatlı elmanın Kazakistan’ın Çin sınırına yakın dağlarında 2 bin metre yükseklikte yetiştiği görüşünü ortaya attı.
Günümüz elma türlerinin ‘atalarının’ halen bu dağlarda doğal ortamda yabani halde yetiştiğini belirten ‘Elmanın Tarihi’ kitabının yazarı Dr. Barrie Juniper, eski dönemde buranın farklı meyve ağaçlarından oluşan ormanlarla kaplı olduğunu kaydetti.
Buluşun bilim çevrelerinde şaşkınlıkla karşılandığını vurgulayan Oxford’lu uzmanlar ‘Granny Smith’ ve ‘Cox’s Orange Pippin’ gibi birçok İngiliz elma türünün de bilinenin aksine farklı meyvelerin hibriti değil, Kazak elmalarının ‘torunları’ olduğunu belirtti. Juniper, elmanın gezegene önce tatlı ve sulu elmaları seven ayılar, daha sonra da atlar vasıtasıyla yayıldığını söyledi. (aa)

Yasal Uyarı

Sitede yer alan tüm site içeriği, sayfa düzeni, sitedeki bilgilerin korunmasına yönelik programlar floraburada.com. mülkiyeti altındadır. floraburada.com’un önceden yazılı muvafakati olmaksızın işbu içeriğin veya siteye ilişkin veritabanı, yazılım gibi bilgilerin kısmen veya tamamen kopyalanması, değiştirilmesi, paylaşımı, dağıtımı ve satışı yasaktır.

Ziyaretçilerin yapmış oldukları paylaşımlar, paylaşımı yapan kişinin sorumluluğunda olup, paylaşımlarla ilgili sitemiz sorumlu tutulamaz.

İletişim

Email: info @ floraburada.com
Website: www.floraburada.com