Gençler Su ödülünü Ceren Burçak Dağ kazandı.

2009 Gençler Su ödülünü yağmur suyundan elektrik enerjisi elde eden projesi ile Ceren Burçak Dağ kazandı.


İsveç'ın başkenti Stockholm'de düzenlenen ''Uluslararası Su Haftası Forumu''nda ''Gençler Su ödülü'' yarışmasını Türkiye'den 18 yaşındaki öğrenci Ceren Burçak Dağ, yağmur suyundan elektrik üreten projesiyle kazandı.
Su kaynakları ve temiz içme suyu konularındaki sorunların tartışıldığı ''Uluslararası Su Haftası Forumu''nda dün akşam aralarında Türkiye, Arjantin, Avustralya, Kanada, Çin, Finlandiya, Fransa, Almanya, İsrail, İtalya ve Japonya'nın da bulunduğu 29 ülkeden gençlerin 8 bin 600 projeyle katıldığı "Gençler Su Ödülü"nü kazananlar açıklandı. Yarışmaya Türkiye'den katılan Ceren Burçak Dağ'ın yağmur suyundan elektrik enerjisi elde eden projesi finale, daha sonra da ilk üçe kaldı.
Stockholm Aelvsjö'deki fuar merkezinde dün gece düzenlenen törende Ceren Burçak Dağ'ın projesi birinciliğe değer bulundu. Dağ, 5 bin dolar değerindeki para ödülü ile su damlası şeklindeki kristal plaketi almaya hak kazandı.(aa)

Yasal Uyarı

Sitede yer alan tüm site içeriği, sayfa düzeni, sitedeki bilgilerin korunmasına yönelik programlar floraburada.com. mülkiyeti altındadır. floraburada.com’un önceden yazılı muvafakati olmaksızın işbu içeriğin veya siteye ilişkin veritabanı, yazılım gibi bilgilerin kısmen veya tamamen kopyalanması, değiştirilmesi, paylaşımı, dağıtımı ve satışı yasaktır.

Ziyaretçilerin yapmış oldukları paylaşımlar, paylaşımı yapan kişinin sorumluluğunda olup, paylaşımlarla ilgili sitemiz sorumlu tutulamaz.

İletişim

Email: info @ floraburada.com
Website: www.floraburada.com