TOKİ Kayabaşı Konut Projesi

Peyzaj tasarımında,yeşil çatı terasları,açık rekreatif bahçeler,açık spor alanları,çocuk oyun alanları ve rekreatif gölgelikli alanlar düşünülmüş.

 

T.C. Toplu Konut İdaresi tarafından açılan İstanbul-Kayabaşı Bölgesi “Konut Tasarımı” Ulusal Mimari Fikir Proje Yarışması’nda hem birincilik hem de satınalma ödülüne layık görülmüştür.

Aboutblank, konut kompleksleri boyunca uzanan geniş yeşil alanlar sayesinde, kullanıcılar arasında etkileşimi arttırmayı amaçlayan, merkezsiz rizomatik kentsel doku yarattı.

Konut kompleksi, düzensiz bir biçimde öne ve arkaya itilmiş gibi gözüken tekli modüllerin birleşmesinden meydana geliyor. Modül, bireyselleşmiş mekanlar ile ekonomik inşaat yöntemleri sağlamaktadır.

Aboutblank, kentsel dokuyu oluştururken “kıvırma prensibi” ile yola çıktı. Binaların yatay düzlemleri kağıt parçaları olarak düşünülerek, stratejik noktalardan kıvrıldı. Böylelikle, bir dizi, birbirine bağlı ama farklı yükseklikte bina elde edildi. Bu kıvırma binanın yüksekliğini belirlediği için, alçak binalar, konut komplekslerinin aralarında yerleştirilmiş olan bahçelere ışığın geçmesine yardımcı olmaktadır. Bu yeşil alanlar ise kullanıcıların paylaşacağı ortak kullanım alanlarını meydana getiriyor.

Kayabasi-2

Kayabasi-1

Aşağıdaki görsellerden projenin ayrıntıları hakkında bilgi edinilebilir:

Kayabasi-3

Kayabasi-4

Kayabasi-5

Kayabasi-6

Kayabasi-7

Kayabasi-8

Kayabasi-9

Kayabasi-10

Kayabasi-11

Kayabasi-12

Kayabasi-13

Kayabasi-14

Kayabasi-15

Kayabasi-16

Kayabasi-17

Kayabasi-18

Kayabasi-19

Kayabasi-20

Kayabasi-21

 

Mimar: ABOUTBLANK

Kaynak: Aboutblank, Arch Daily
Çeviri: Mimdap

Yasal Uyarı

Sitede yer alan tüm site içeriği, sayfa düzeni, sitedeki bilgilerin korunmasına yönelik programlar floraburada.com. mülkiyeti altındadır. floraburada.com’un önceden yazılı muvafakati olmaksızın işbu içeriğin veya siteye ilişkin veritabanı, yazılım gibi bilgilerin kısmen veya tamamen kopyalanması, değiştirilmesi, paylaşımı, dağıtımı ve satışı yasaktır.

Ziyaretçilerin yapmış oldukları paylaşımlar, paylaşımı yapan kişinin sorumluluğunda olup, paylaşımlarla ilgili sitemiz sorumlu tutulamaz.

İletişim

Email: info @ floraburada.com
Website: www.floraburada.com