2030'da Kuzey Kutbu'nda buzul kalmayacak

Buzulun, debisi saniyede 50 metreküp olan 27 kilometre uzunluğunda bir nehir tarafından parçalandığı ve dibindeki erime hızının yüzeyindekinden çok daha fazla olduğu kaydedildi.

Uluslararası çevre örgütü Greenpeace , Kuzey Kutbundaki buzulların erime hızının daha önce görülmemiş bir seviyeye ulaştığını, 20 yıl içinde bölgede bulunan tüm buzulların yok olabileceğini bildirdi.

İtalyan haber ajansı Ansa'nın haberine göre, Kuzey Kutbunda araştırma yapan Greenpeace'e ait "Arctic Sunrise" gemisinde bulunan bir grup bilim adamı, yüzölçümü neredeyse Manhattan ile aynı olan devasa Petermann buzulundaki erimeyi inceliyor.

Bilim adamları tarafından şu ana kadar toplanan çarpıcı bilgilere yer verilen haberde, buzulun, debisi saniyede 50 metreküp olan 27 kilometre uzunluğunda bir nehir tarafından parçalandığı ve dibindeki erime hızının yüzeyindekinden çok daha fazla olduğu kaydedildi.

Haberde, Greenpeace yetkililerinin, bu boyuttaki bir buzulun eriyip gitmesinin deniz seviyesinin yükselmesindeki muhtemel etkilerine dikkati çektikleri belirtildi.

Greenpeace yetkililerinin verdiği bilgiye göre, NASA
tarafından yapılan bir araştırma da buzulların sadece küçülmediğini, aynı zamanda inceldiğini ve bu gidişle 2030 yılında Kuzey Kutbunda buzul kalmayacağını ortaya koydu.(cnnturk)

Yasal Uyarı

Sitede yer alan tüm site içeriği, sayfa düzeni, sitedeki bilgilerin korunmasına yönelik programlar floraburada.com. mülkiyeti altındadır. floraburada.com’un önceden yazılı muvafakati olmaksızın işbu içeriğin veya siteye ilişkin veritabanı, yazılım gibi bilgilerin kısmen veya tamamen kopyalanması, değiştirilmesi, paylaşımı, dağıtımı ve satışı yasaktır.

Ziyaretçilerin yapmış oldukları paylaşımlar, paylaşımı yapan kişinin sorumluluğunda olup, paylaşımlarla ilgili sitemiz sorumlu tutulamaz.

İletişim

Email: info @ floraburada.com
Website: www.floraburada.com