Geodezik kubbeli, dev bir kentsel sera…

Dikey tarla tasarımı, temiz hava ve su ile kentsel bir çevrede hatta büyük kentlerde bile, ulaşım konusu ortadan kalktığı için maliyetleri ve çevresel zararları düşük ekolojik kaynaklar yaratılmasına imkan tanıyacak.






plantagon-11.jpg




plantagon-2.jpg

Pek çok kentin sebze-meyve pazarı bulunur. Ama hepsi değilse bile tamamına yakınına ürünler, petrol bakımından yoğun ulaşım teknikleri kullanılmak suretiyle kırsal alanlardan getirilirler. 2050 yılında dünya nüfusunun %80’inin kentlerde yaşayacağı öngörüsüyle, yiyecek üretiminin daha ucuz sağlanması için kentlere taşınması gerekecek. İsveç-Amerika ortaklığındaki bir şirket olan Plantagon, inanılmaz bir çözüm geliştirdi: Geodezik kubbeli, dev bir kentsel sera… Silindirik bir kubbe içinde spiral şekilli bir rampa bulunan bu dikey tarla halen geliştirme aşamasında.

plantagon-3.jpg

plantagon-4.jpg

Plantagon’a göre tarla, “organik ve işlevsel yiyecek üretim biçimini tamamen değiştirecek. Bu tarla, temiz hava ve su ile kentsel bir çevrede hatta büyük kentlerde bile, ulaşım konusu ortadan kalktığı için maliyetleri ve çevresel zararları düşük ekolojik kaynaklar yaratılmasına imkan tanıyacak. Plantagon serasının etkinliği ve verimliliği, kendisini ekonomik de kılacak.”


plantagon-6.jpg

Plantagon sisteminin nasıl işlediği halen bilinmese de, şirket, Sweco mühendislik şirketinin teknik olarak kendilerine destek verdiğini belirtiyor. Plantagon’un ilk dikey tarlasının 3 yıl işinde işlemeye başlayacağı umut ediliyor.

plantagon-7.jpg

Yazı ve Görseller: Inhabitat
Çeviri: Mimdap

Yasal Uyarı

Sitede yer alan tüm site içeriği, sayfa düzeni, sitedeki bilgilerin korunmasına yönelik programlar floraburada.com. mülkiyeti altındadır. floraburada.com’un önceden yazılı muvafakati olmaksızın işbu içeriğin veya siteye ilişkin veritabanı, yazılım gibi bilgilerin kısmen veya tamamen kopyalanması, değiştirilmesi, paylaşımı, dağıtımı ve satışı yasaktır.

Ziyaretçilerin yapmış oldukları paylaşımlar, paylaşımı yapan kişinin sorumluluğunda olup, paylaşımlarla ilgili sitemiz sorumlu tutulamaz.

İletişim

Email: info @ floraburada.com
Website: www.floraburada.com