22 Temmuz da Güneş tam tutulacak

Tam Güneş tutulması Ay ın gölgesinin Türkiye saati ile 03:53de Hindistan da Khambhat körfezine düşmesiyle başlayacak.

 

Tam Güneş tutulması   Hindistan, Çin, Japon adaları ve Pasifik okyanusunun güneyini kat eden maviyle çizilmiş 258 km genişliğindeki tutulma hattından tam tutulma olarak izlenebilecek.  Bu tutulma, mavi çizgilerle taralı alan içinde kalan Asya'nın doğusu, Endonezya ve Pasifik okyanusun'dan parçalı tutulma olarak izlenebilecek. Tam tutulma Ay'ın gölgesinin Türkiye saati ile 03:53'de Hindistan'da Khambhat körfezine düşmesiyle başlayacak. Gölge 3 saat 28 dakika süreyle 15200 km yol kat ederek 07:18'de Dünya'yı terk edecek. Tutulmanın hiç bir evresi Türkiye'den izlenemeyecek. Ay'ın gölgesi 05:35'de güney Pasifik okyanusu üzerindeyken tam tutulmanın 6 dakika 39 saniye ile en uzun sürdüğü an  gerçekleşecek.

Yasal Uyarı

Sitede yer alan tüm site içeriği, sayfa düzeni, sitedeki bilgilerin korunmasına yönelik programlar floraburada.com. mülkiyeti altındadır. floraburada.com’un önceden yazılı muvafakati olmaksızın işbu içeriğin veya siteye ilişkin veritabanı, yazılım gibi bilgilerin kısmen veya tamamen kopyalanması, değiştirilmesi, paylaşımı, dağıtımı ve satışı yasaktır.

Ziyaretçilerin yapmış oldukları paylaşımlar, paylaşımı yapan kişinin sorumluluğunda olup, paylaşımlarla ilgili sitemiz sorumlu tutulamaz.

İletişim

Email: info @ floraburada.com
Website: www.floraburada.com