Uluslararası Genç Tasarım Girişimcisi Yarışması 2009

Yarışmaya iç mimar,ürün tasarımcıları ve peyzaj mimarları katılıyor.

British Council tarafından bu yıl 9 ülkede belirlenecek genç girişimciler, Eylül ayında İngiltere’de “Yılın Uluslararası Genç Tasarım Girişimcisi” olmak için yarışacak.

British Council tarafından 2005 yılında başlatılan Uluslararası Genç Tasarım Girişimcisi Yarışması, Türkiye’de ikinci kez British Council ve Eczacıbaşı Topluluğu markalarından VitrA sponsorluğunda ülkemizde gerçekleşecek.

Uluslararası Genç Tasarım Girişimcileri Yarışması, genç tasarımcılara, farklı ülkelerin önde gelen kreatif liderleriyle bir araya gelmek ve İngiltere’de sektörün önde gelen isim ve kurumlarıyla tanışmak için güzel bir fırsat sunuyor. Ayrıca, yılın Uluslararası Genç Tasarım Girişimcisi Ödülü’ne değer görülen kişi, 5000 Sterlin’lik bir mali destekle, girişimci fikrini British Council ile birlikte yürüteceği bir proje çerçevesinde gerçekleştirme fırsatını bulacak.

Başvuru formunuzu göndermek için son tarih 17 Temmuz!

Sektörel Tur
Bu yıl Eylül ayında, 9 finalist, 2 haftalık tur için İngiltere’ye gelecekler. Tur kapsamında finalistler, 24-27 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek olan İngiltere’nin önde gelen çağdaş iç mekan tasarım etkinliği olan 100% Design ve Londra Tasarım Festivaline katılacaklar. Program dahilinde önemli tasarım ofisleri, tasarım odaklı çalışan perakendeci ve üreticiler, tasarım ve mimarlık alanları üzerinde çalışan kurumlar ziyaret edilecek.

Finalistler, İngiltere’nin önde gelen çağdaş iç mekan tasarım etkinliği olan 100% Design’da yer alacak olan British Council standında sektörün önde gelen kişileriyle tanışarak, ülkelerindeki tasarım sektörünü tanıtabilecekler. Ayrıca, finalistler British Council standında Türkiye’den tasarımları tanıtma imkanı da bulabilecekler.

Bunların yanı sıra, ziyaret edilecek yerler arasında Design Council, Design Museum, University of the Arts London (Girişimcilik Merkezi), the Lighthouse (İskoçya ulusal tasarım merkezi), Glasgow School of Art ve tasarım alanında çalışan Timorous Beasties ve SCP gibi çeşitli firmalar bulunuyor.

Değerlendirme
Katılımcılar, sunum içeriğinin yanı sıra sunum yapabilme becerileri ile değerlendirilecek. Jüri, adayların bilgi birikimlerine ve profesyonelliklerine odaklanacak

Adayların sadece etkileyici bir CV’ ye sahip olmaları yeterli değildir. Dikkat edilecek olan nokta, adayların tasarım sektöründe girişimci ve yaratıcı fikirlerle hareket ederek alanlarında lider olabilecek donanıma ve görüşe sahip olmalarıdır. Kazanan kişinin uluslararası alanda diyalog kurmaya açık, İngiltere ile karşılıklı kişisel ve profesyonel ilişki ve ortaklık geliştirebilecek niteliklere sahip biri olması gerekmektedir.

Yaratıcı Girişimci Kimdir?

Başarıyı klasik anlamda kar ve piyasada gösterdiği büyümeye ek olarak, kalite ve estetik açıdan diğer firmalara oranla sağladığı itibara dikkat ederek tanımlar

Ortaya çıkardığı etki ve karşılaştığı kişileri dikkate alarak, çalıştığı yaratıcı sektörde sosyal ya da kar amaçlı olmayan, başarılı girişimlerde bulunur

Ülkesinde girişimini geliştirmek için yeterli liderlik vasfına sahip olmalıdır

Fuar ve sergi gibi organizasyonlar gerçekleştirerek, kendi alanında ülkesindeki yaratıcı sektörün büyümesine katkı sağlayabilecek inisiyatife sahip olmalıdır.

Sektör Tanımı
Yarışmaya başvuracak olan adayların aşağıda belirtiler alanlarda çalışmaları gerekmektedir:

Mimarlık: iç mimar ve peyzaj mimarları

Ürün Tasarımcıları / üreticiler: mobilya, endüstriyel ürünler

Tasarım tanıtımı: Konu ile ilgili sergi, etkinlik veya festival düzenleyenler ve perakendeciler

Kimler Başvurabilir?
Adaylar:

25 – 35 yaş aralığında

Tasarım alanında en az 3 yıllık iş tecrübesine sahip

Girişimci ve Türkiye’de tasarım sektörünün gelişmesinde ticari ya da sosyal alanlarda yeteneklerini göstermiş

Sektörde Türkiye’de geleceğin liderlerinden olma potansiyeline sahip

Kendini iyi derecede sözlü ve yazılı ifade edebilecek İngilizce bilgisine sahip

Tasarım alanında Türkiye’de geleceğin liderlerinden olma potansiyeli taşıyan herkese açıktır

Önemli not: Başvuran adayların akademik personel mensubu olmamaları gerekmektedir. Adaylar sektördeki girişimcilik yeteneklerine göre değerlendirileceklerdir

Başvuru için son tarih 17 Temmuz 2009

Yarışma ve ödül töreni 24 Temmuz 2009 tarihinde yapılacak

(www britishcouncil.org/tr)


Yasal Uyarı

Sitede yer alan tüm site içeriği, sayfa düzeni, sitedeki bilgilerin korunmasına yönelik programlar floraburada.com. mülkiyeti altındadır. floraburada.com’un önceden yazılı muvafakati olmaksızın işbu içeriğin veya siteye ilişkin veritabanı, yazılım gibi bilgilerin kısmen veya tamamen kopyalanması, değiştirilmesi, paylaşımı, dağıtımı ve satışı yasaktır.

Ziyaretçilerin yapmış oldukları paylaşımlar, paylaşımı yapan kişinin sorumluluğunda olup, paylaşımlarla ilgili sitemiz sorumlu tutulamaz.

İletişim

Email: info @ floraburada.com
Website: www.floraburada.com