Demiryolu hattı, yeniden kente kazandırıldı.

İki buçuk kilometre uzunluktaki demiryolu viyadüğü sokak seviyesinden yükseltilmiş bir kent parkına dönüştürüldü.

Manhattan’da atıl durumda bulunan High Line şehiriçi demiryolu hattı, yeniden kente kazandırıldı. High Line 1930’ların başında New York’un taşımacılık altyapısına yapılan kapsamlı bir yatırım çerçevesinde inşa edildi. Doğrudan kentin Batı Yakası’ndaki fabrika ve depolara hizmet vermesi planlanan demiryolu hattı, kentin bu yoğun sanayi bölgesinde yük trenlerinin sebep olduğu trafiği şehiriçi trafiğinden ayırıyordu. Dünya Savaşı sonrasında gelişen karayolu taşımacılığının demiryollarının taşımacılıktan aldığı payı azaltmasıyla birlikte daha az kullanılmaya başlanan yapı, 1960’larda kısmen yıkılmış, ve nihayetinde 1980 yılında yük trenlerinin hat üzerindeki seferlerine son verilmisti.O tarihten bu yana yapının Manhattan’ın Batı Yakası’nda 34. Cadde ile Gansevoort Caddesi arasında ayakta kalan kısmı, yerden dokuz metre yükseklikte el değmemiş bir doğa parçasına dönüştü. “Dünyadaki en yenilikçi park projelerinden biri” olarak tanımlanan High Line Parkı, New York'a yeşil bir alan olarak yeniden kazandırıldı.

 

Yasal Uyarı

Sitede yer alan tüm site içeriği, sayfa düzeni, sitedeki bilgilerin korunmasına yönelik programlar floraburada.com. mülkiyeti altındadır. floraburada.com’un önceden yazılı muvafakati olmaksızın işbu içeriğin veya siteye ilişkin veritabanı, yazılım gibi bilgilerin kısmen veya tamamen kopyalanması, değiştirilmesi, paylaşımı, dağıtımı ve satışı yasaktır.

Ziyaretçilerin yapmış oldukları paylaşımlar, paylaşımı yapan kişinin sorumluluğunda olup, paylaşımlarla ilgili sitemiz sorumlu tutulamaz.

İletişim

Email: info @ floraburada.com
Website: www.floraburada.com