Ahlat'ta fidan dikme şenliği

Bitlis in Ahlat ilçesi Seyrantepe köyünde fidan dikme şenliği düzenlendi.

Şenliğe katılan Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, "Belki içimizde eskiden buranın ormanlık olduğunu hatırlayanlar vardır. Şimdi ormanı tahrip ettik yeniden kurmaya çalışıyoruz. Bu fidanlar en az 50 sene, 100 sene sonra kendini gösterecek. Bunun kıymetini anladık ama biraz geç kaldık. Muhtarımız, birincisi diyerek bunu başlattı. Yıllar boyunca devam edecek." dedi.

Ahlat Kaymakamı Bilal Şentürk ise Ahlat'ın geçmişinin ihtişamlı olduğunu belirterek, "Geleceğini de ihtişamlı hale getirebilecek olan bizleriz, bunun bilincindeyiz. Bunun bilinciyle hareket ederek, yaşam alanlarımızı daha güzel hale getirmek, doğamızı zenginleştirmek adına mücadelemizi sürdürüyoruz. Seyrantepe ağaçlandırma seferberliği ile diğer köylerimize de örnek olacak." diye konuştu.

Seyrantepe Köyü Muhtarı Ali Rıza Çağlar da ormanların hem eğitim, hem sağlık, hem de güzellik olarak çok faydasının olduğunu ifade ederek, gelecek nesillere bir eser bırakmak amacıyla fidan dikme kampanyası başlattıklarını anlattı.

Konuşmaların ardından öğrenciler yöresel halk oyunlarını büyük bir ustalıkla sergiledi.

Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz da vatandaşlarla birlikte halay çekti. Köy meydanında kadınlar tarafından yapılan yöresel yemekler, misafirlere ikram edildi.

Örnek bir imecenin yaşandığı fidan dikme töreninde vatandaşlar gönüllerince eğlenme fırsatı buldu. (cihan)

Yasal Uyarı

Sitede yer alan tüm site içeriği, sayfa düzeni, sitedeki bilgilerin korunmasına yönelik programlar floraburada.com. mülkiyeti altındadır. floraburada.com’un önceden yazılı muvafakati olmaksızın işbu içeriğin veya siteye ilişkin veritabanı, yazılım gibi bilgilerin kısmen veya tamamen kopyalanması, değiştirilmesi, paylaşımı, dağıtımı ve satışı yasaktır.

Ziyaretçilerin yapmış oldukları paylaşımlar, paylaşımı yapan kişinin sorumluluğunda olup, paylaşımlarla ilgili sitemiz sorumlu tutulamaz.

İletişim

Email: info @ floraburada.com
Website: www.floraburada.com