Harran Üniversitesi,Bahçe Günleri etkinliği düzenledi

160 dönüm arazi üzerinde 75 çeşit ve 6 bin ağacın yetiştirildiği meyve bahçesinde özellikle şeftali, kayısı ve kirazın tanıtımı yapıldı.

Harran Üniversitesi (HRÜ) Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü, 2. Bahçe Günü etkinliği düzenledi.

Osmanbey Kampüsü'nde gerçekleştirilen etkinlikte kurulan modern bahçede yetiştirilen meyvelerin tanıtımı yapıldı.

Geçen yıl deneme amaçlı kurulan meyve bahçesinde elde edilen verim sayesinde bu yıl daha kapsamlı bir etkinlik düzenlendi. Osmanbey Kampüsü alanında bulunan Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) destekli son derece modern tekniklerle yapılan meyve yetiştirme bahçelerindeki ürünlerin aynı zamanda Güneydoğu çiftçisinin umut kapısı olacağı belirtildi.

Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü öğretim üyelerinden İbrahim Bolat ve Yrd. Doç. Ali İkinci tarafından 160 dönüm arazi üzerinde 75 çeşit ve 6 bin ağacın yetiştirildiği meyve bahçesinde özellikle şeftali, kayısı ve kirazın tanıtımı yapıldı.

HRÜ tarafından deneme amaçlı kurulan bu tesisin bölge çiftçisinin hizmetinde olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. İ. Halil Mutlu, üniversitenin her zaman için halkın hizmetkarı olduğunu söyledi.

"Bugün bölgemiz için son derece önemli bir meyvecilik sektörünün öncülüğünü yapıyoruz." diyen Rektör Mutlu, "Burada hem eğitim veriyoruz, hem de çiftçilerimize önderlik ve rehberlik edeceğiz." şeklinde konuştu.

Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Bolat ise son derece modern tekniklerin kullanıldığı ve meyve dolu bahçede katılımcılara brifing verdi.

Şanlıurfa Vali Yusuf Yavaşcan da bu tür tesislerden çiftçilerinde yararlanması gerektiğini vurgulayarak, emeği geçen herkesi kutladı.

Öte yandan bahçe gününe katılan davetlilere kampüs arazisinden toplanan kiraz, şeftali ve kayısı ikram edildi.

Bahçe günleri etkinliğine Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İ.Halil Mutlu, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Şükrü Cumhur, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Çullu, öğretim üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

(cihan)

Yasal Uyarı

Sitede yer alan tüm site içeriği, sayfa düzeni, sitedeki bilgilerin korunmasına yönelik programlar floraburada.com. mülkiyeti altındadır. floraburada.com’un önceden yazılı muvafakati olmaksızın işbu içeriğin veya siteye ilişkin veritabanı, yazılım gibi bilgilerin kısmen veya tamamen kopyalanması, değiştirilmesi, paylaşımı, dağıtımı ve satışı yasaktır.

Ziyaretçilerin yapmış oldukları paylaşımlar, paylaşımı yapan kişinin sorumluluğunda olup, paylaşımlarla ilgili sitemiz sorumlu tutulamaz.

İletişim

Email: info @ floraburada.com
Website: www.floraburada.com