III.İstanbul Mimarlık ve Kent Filmleri Festivali

Festival,5-11 Ekim 2009 tarihleri arasında Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesinde gerçekleştirilecek.Festivale son katılım tarihi 15 Ağustos 2009.

III. İSTANBUL ULUSLARARASI MİMARLIK ve KENT FİLMLERİ FESTİVALİ
( 05-11 EKİM, 2009 )

İstanbul’da periyodik olarak düzenlenecek bu uluslararası festival, ülkemizde üretilmiş ve üretilecek mimarlık belgesel ve canlandırma filmlerini teşvik etmek, desteklemek; dünyanın diğer ülkelerinde bu bağlamda üretilmiş ve beğeni kazanmış filmlerin seyirci ile buluşmasını sağlamak; konuyla ilgili dünyanın her köşesinden mimarların, yönetmen ve uzmanların etkinlik kapsamında İstanbul’da buluşmalarını sağlamak.

Festival İçeriği

Festival dört ana bölümden oluşacaktır.

  1. Ulusal Belgesel ve Canlandırma Film Yarışması
    Ülke çapında, herkese açık olarak düzenlenecek olan "Mimarlık ve Kent" temalı belgesel ve canlandırma film yarışmasına, İngilizce alt yazılı olarak başvuracak filmler arasından seçilecek olan 20 civarında film gösterim programına alınacaktır. Bu filmler içinden seçilecek en iyi filme ödül verilecektir. Seçilecek 5 film uluslararası yarışma bölümünde Türkiye'yi temsil edecektir.

  2. Uluslararası Belgesel ve Canlandırma Film Yarışması
    UIA'ya bağlı ülkelerin mimarlık kurumları ve web siteleri aracılığı ile duyurulacak olan yarışmaya, "mimarlık ve kent" temalı filmler "belgesel ve canlandırma" alanında katılabilecektir.

  3. Filmlerin Gösterim Programı
    Film gösterimleri eşgüdümlü olarak Avrupa ve Anadolu yakalarında yer alan iki ayrı salonda yapılacaktır. Ayrıca Mimarlar Odası mekânlarında ve mimarlık fakültesi olan üniversitelerin salınlarında aynı anda gösterilecektir. Filmlerin yapımcı ve yönetmenleri salonda bulunuyorlarsa, gösterimlerin sonunda kısa söyleşiler gerçekleştirilecektir.

  4. Söyleşi ve Paneller
Film gösterimlerine paralel olarak, konukların da katılacağı söyleşi ve paneller gerçekleştirilerek, sanatçıların bilgi birikim ve deneyimlerini izleyicilere aktarabilecekleri ortamlar hazırlanacaktır.
(
archifilmfest.org)

Yasal Uyarı

Sitede yer alan tüm site içeriği, sayfa düzeni, sitedeki bilgilerin korunmasına yönelik programlar floraburada.com. mülkiyeti altındadır. floraburada.com’un önceden yazılı muvafakati olmaksızın işbu içeriğin veya siteye ilişkin veritabanı, yazılım gibi bilgilerin kısmen veya tamamen kopyalanması, değiştirilmesi, paylaşımı, dağıtımı ve satışı yasaktır.

Ziyaretçilerin yapmış oldukları paylaşımlar, paylaşımı yapan kişinin sorumluluğunda olup, paylaşımlarla ilgili sitemiz sorumlu tutulamaz.

İletişim

Email: info @ floraburada.com
Website: www.floraburada.com