Dikey Bahçe Şehri, Dragonfly

Karmaşık kent yaşamının ortasında onlarca bitkinin tamamen doğal olarak yetişeceği ekolojik dev sera...


New York için tasarlanan 132 katlı "Dragon Fly" ekolojik şehrinde sığır ve kümes hayvanları, 28 farklı tarım ürünü güneş enerjisi ve yağmur suyu ile yetiştirilecek.

Belçikalı tasarımcı Vincent Callebaut tarafından nüfus artışına paralel olarak gıda kıtlığına alternatif olarak tasarlanan yeni yüzyılın dev çiftlik projesi, metropol yaşamın ortasında insanlığa yeniden doğa hayatını yaşama fırsatı verecek. Çılgın tasarımcı, karmaşık kent yaşamının ortasında onlarca bitkinin tamamen doğal olarak yetişeceği, değişik türde hayvan çiftliklerini içinde barındıracak olan dev kompleksi New York'un Roosevelt Adası'nda inşa etmeyi planlıyor. Çılgın mimari tasarımın teknoloji ile buluşacağı 600 metre yükseklikteki dev binanın şeklinin yusufcuk böceğini andırması planlanıyor. Sığır ve kümes hayvanları ile 28 değişik tarım ürününün yetiştirileceği 'Dragon Fly' (Yusufcuk böceği) binası tamamı cam ile kaplanmış 132 kata sahip olacak.
vertical farm

Yaşam alanı da Olacak
Dünya genelinde kent nüfusunun 3.1 milyarı bulduğunu ve bu rakamın 2025'te 5.5 milyar olacağını belirten Belçikalı tasarımcı Callebaut, adeta hayal gibi gelen geleceğin yaşam merkezinde konut ve iş alanlarına de yer ayırmış. Ekolojik kentin tarıma dönüşü canlandırmayı ve doğal kaynakların ve geri dönüşümlü atıkların yeniden kullanımını sağlamayı amaçladığını belirten Callebaut'un planına göre dev modern çiftliğin her katında, o kattaki çiftçilik işlerini yapacak olan aileler de yaşayabilecek.

dragonfly building

Güneş enerjisi ısıtacak
Binanın ısınma ve elektrik üretiminde güneş enerjisinin kullanılması planlanırken modern yapının doğal havalandırma ve bitkilerin terleme-soğuma yoluyla gerçekleşen buharlaşma sistemi ile soğutulması düşünülüyor.

vincent callebaut building

Cam ve çelikten sera
Bu dev sera da cam ve çelikten yapılmış iki kanadı birbirine bağlayacak. Tasarım harikası binada güneş enerjisi yanında yağmur suyundan da yararlanılacak.

Yasal Uyarı

Sitede yer alan tüm site içeriği, sayfa düzeni, sitedeki bilgilerin korunmasına yönelik programlar floraburada.com. mülkiyeti altındadır. floraburada.com’un önceden yazılı muvafakati olmaksızın işbu içeriğin veya siteye ilişkin veritabanı, yazılım gibi bilgilerin kısmen veya tamamen kopyalanması, değiştirilmesi, paylaşımı, dağıtımı ve satışı yasaktır.

Ziyaretçilerin yapmış oldukları paylaşımlar, paylaşımı yapan kişinin sorumluluğunda olup, paylaşımlarla ilgili sitemiz sorumlu tutulamaz.

İletişim

Email: info @ floraburada.com
Website: www.floraburada.com