Harvest green projesi ile dikey tarım mümkün

Yeşil bina tasarımında yeni bir yaklaşım...

 

 

Harvest Green Projesi, geçtiğimiz günlerde iklim değişimine dikkat çekerek daha yeşil ve daha yoğun bir yerleşim ile gelecekte karbon emisyonunu azaltmayı amaçlayan “Vancouver: The 2030 Challenge” adlı bir yarışmada birinciliği elde eden Romses Architects projesidir.

 

 

 

h-1.jpg

 

h-3.jpg

“Harvest” yani “ekin” konsepti, projenin bütününde sebze, bitki, meyve ekmek, balık ve tavuk yetiştirmek için yollar aranmasını ve yine aynı amaçla butik bir keçi ve koyun süthanesinin eklenmesini sağlayan bir konsept olarak karşımıza çıkıyor.

h-2.jpg

Bunların yanında yeşil tasarım öğeleri sayesinde jeotermal enerji, rüzgar ve güneş enerjilerinden de faydalanılacak. Bu kapsamda binaya ışıktan enerji üretmeyi sağlayan bir kaplama malzemesi, rüzgardan enerji üretmek amacıyla ise küçük ve büyük, birlikte işleyen rüzgar türbinleri ekleniyor. Böylelikle bina aynı zamanda “güneş ve rüzgar tarlası” haline de geliyor.

h-5.jpg

Tüm bunlara ek olarak dikey tarımla, bitki ve hayvanların yenemeyen kısımlarının dönüşümü sağlanarak enerji kaybı azaltılıyor. Ayrıca yapının tepesindeki dev yağmur suyu deposu da içerideki ve dışarıdaki bahçe ve tarlalar için sulama potansiyeli taşıyor.

h-6.jpg

h-7.jpg

Mimar: Romses Architects         Kaynak: ArchDaily           Çeviri: Mimdap

Yasal Uyarı

Sitede yer alan tüm site içeriği, sayfa düzeni, sitedeki bilgilerin korunmasına yönelik programlar floraburada.com. mülkiyeti altındadır. floraburada.com’un önceden yazılı muvafakati olmaksızın işbu içeriğin veya siteye ilişkin veritabanı, yazılım gibi bilgilerin kısmen veya tamamen kopyalanması, değiştirilmesi, paylaşımı, dağıtımı ve satışı yasaktır.

Ziyaretçilerin yapmış oldukları paylaşımlar, paylaşımı yapan kişinin sorumluluğunda olup, paylaşımlarla ilgili sitemiz sorumlu tutulamaz.

İletişim

Email: info @ floraburada.com
Website: www.floraburada.com