Osmanlı Çiçek Yetiştiriciliği, Kitap

Osmanlı döneminde çiçek yetiştiriciliği ile ilgili genel bir araştırma...

 

Yayınevi : Yorum Sanat Yayıncılık

Yazar : Yıdız Demiriz

Basım Tarihi: 2009

 

Bu konuda çalışmaya başladığımda öncelikle çiçek, çiçekçilik ve bahçıvanlıkla ilgili yazma eserlerin metinlerini okudum. O dönemde fotokopi bulunmadığından kütüphanelerden aldığım mikrofilmleri fotoğraf olarak bastırdım.
Bundan sonra sıra metinleri okumaya gelmişti, en eziyetli iş bu oldu. Okunacak metinler özenle yazılmış kitaplar değil, yazarı tarafından kendi elyazısı ile yazılmıştı. Önce yazarın elyazısına alışmak gerekiyordu. Daha sonra sıra konunun özel terimlerini tanımaya geliyordu. Özenli yazmalarda çok kere harekeler de bulunduğundan okumak çok daha kolay oluyordu. Bu aşamayı da atlattıktan sonra iş kolaylaşmaya başlıyordu. Öyle ki metinleri okumama yardımcı olan Hüsamettin Aksu'dan önce sökebiliyordum özel terimleri.
Okuma işi bittikten sonra sıra bilgisayarda yazmaya gelmişti. Burada artık iş kolaylamıştı. Artık bütün bilgi elimin altındaydı. Alfabetik sıraya dizmek, yetiştiricilerin hangisinin hanfi çiçeği yetiştirdiğini saptamak gibi işler yapılacaktı. Alışverişimizi yapmıştık, artık sıra yemeğimizi pişirmeye gelmişti...
(Yıldız Demiriz)

Yasal Uyarı

Sitede yer alan tüm site içeriği, sayfa düzeni, sitedeki bilgilerin korunmasına yönelik programlar floraburada.com. mülkiyeti altındadır. floraburada.com’un önceden yazılı muvafakati olmaksızın işbu içeriğin veya siteye ilişkin veritabanı, yazılım gibi bilgilerin kısmen veya tamamen kopyalanması, değiştirilmesi, paylaşımı, dağıtımı ve satışı yasaktır.

Ziyaretçilerin yapmış oldukları paylaşımlar, paylaşımı yapan kişinin sorumluluğunda olup, paylaşımlarla ilgili sitemiz sorumlu tutulamaz.

İletişim

Email: info @ floraburada.com
Website: www.floraburada.com