Kayıp Amasya Lalesi(Tulipa spengeri ) Bulundu

Amasya Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Amasya lalesi (Tulipa spengeri) doğal ortamında bulundu.

 Amasya Bölge Müdürlüğü Amasya’ya has Amasya lalesi (Tulipa spengeri)ni doğal ortamında bularak, yerlerini tespitle korumaya alınması yanında kültüre edilerek geri kazanmanın elzem olduğunu vurguladı.   

 

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Orman Bölge Müdürü Ömer Naci KAYA” Flora çeşitliliği gerek gıda gerek sağlık ve gerekse doğal dengenin yeniden ihdası ile toprağa, suya ve ormanın geleceğine muşir olup bize pusula gibi yön göstermektedir. Türkiye florasının tüm Kıta Avrupasına neredeyse eş değer olduğunu bilinmektedir. Şimdiye kadar 3000 civarında endemiğimiz tespit edilmiş olup bu flora zenginliğine asla paha biçilemez. Yurt dışından Lale soğanı ithal ederken bu zenginliğimizi unutmamamız ve göz ardı etmememiz gerektiğini düşünüyorum” dedi

 (OGM)

Yasal Uyarı

Sitede yer alan tüm site içeriği, sayfa düzeni, sitedeki bilgilerin korunmasına yönelik programlar floraburada.com. mülkiyeti altındadır. floraburada.com’un önceden yazılı muvafakati olmaksızın işbu içeriğin veya siteye ilişkin veritabanı, yazılım gibi bilgilerin kısmen veya tamamen kopyalanması, değiştirilmesi, paylaşımı, dağıtımı ve satışı yasaktır.

Ziyaretçilerin yapmış oldukları paylaşımlar, paylaşımı yapan kişinin sorumluluğunda olup, paylaşımlarla ilgili sitemiz sorumlu tutulamaz.

İletişim

Email: info @ floraburada.com
Website: www.floraburada.com