Bambu bitkisinden klavye üretimi

Çinli bilgisayar üreticileri, bambu ağacından klavye üretimine başladı,Polonyalılar ise naylon torba yerine 60 günde yok olan çantaya imza attı.


Çinli bilgisayar üreticileri, bambu ağacından klavye üretimine başladı; bilgisayar faresi ve USB taşıyıcıları da haziranda geliyor. Klavyenin mekanizması aynı kalırken, panel ve tuşları bambu ağacından yapılacak. Yeni malzeme üstünde üç yıl çalıştıklarını belirten üreticiler, bambu ağacının kırılgan olması nedeniyle ‘sürekli fiziki baskıya dayanamama problemi’ni nasıl çözdükleriniyse gizli tutuyor. Yeni bambu klavyeler dayanıklılıkta plastik eşdeğerlerinden geri kalmıyor; çarpma testinde de, masadan düştüğünde de kırılmıyor. ‘Ekolojik ürün’ olarak adlandırılan bambu klavyeler statik enerjiyi depolamıyor, monitörden gelen ışının bir kısmını emiyor.
Bir çevreci ürün de Polonya’dan: Doğada 60 günde yok olan çanta. Plastik torbalara alternatif olarak üretilen ‘60Bag’in, keten-viskoz kumaşında da yine çevreci bir anlayışla, sanayi artıklarından elde edilen keten iplikleri kullanılıyor. (aa)

Yasal Uyarı

Sitede yer alan tüm site içeriği, sayfa düzeni, sitedeki bilgilerin korunmasına yönelik programlar floraburada.com. mülkiyeti altındadır. floraburada.com’un önceden yazılı muvafakati olmaksızın işbu içeriğin veya siteye ilişkin veritabanı, yazılım gibi bilgilerin kısmen veya tamamen kopyalanması, değiştirilmesi, paylaşımı, dağıtımı ve satışı yasaktır.

Ziyaretçilerin yapmış oldukları paylaşımlar, paylaşımı yapan kişinin sorumluluğunda olup, paylaşımlarla ilgili sitemiz sorumlu tutulamaz.

İletişim

Email: info @ floraburada.com
Website: www.floraburada.com