Tüneller, Ortaköy Vadisi’ni yok edecek

200 bin ağacın dikildiği yaklaşık 160 bin metrekarelik alana 6 tünel çıkışı ve tünelleri birbirine bağlayacak üç kavşak inşa edilecek.

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nce “7 Tepe 7 Tünel Projesi” kapsamında inşa edilecek Fulya-Levazım, Ihlamur-Levazım ve Levazım-Akatlar tünelleri, çıkış noktası olan Ortaköy Vadisi’ni yok edecek. 200 bin ağacın dikildiği yaklaşık 160 bin metrekarelik alana 6 tünel çıkışı ve tünelleri birbirine bağlayacak üç kavşak inşa edilecek.

Ulus Konakları’nda oturan, eski İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Planlama Dairesi Başkanı Mehmet Yıldız, Ortaköy-Ulus-Nispetiye ve Levazım Sitesi arasındaki yaklaşık 160 bin metrekarelik Ortaköy Vadisi’nin bölgede kalan tek yeşil alan olduğunu belirterek, “Beşiktaş Belediyesi araziye 200 bin ağaç dikerek kent ortasında orman alanı oluşturdu. Ancak Büyükşehir’in tünellerinin çıkış noktası olarak bu bölge belirlendi. İmar planlarında yeşil alan, kentsel park alanı olan ve Boğaz’da tek nefes alınacak nokta olan Ortaköy Vadisi tüneller, yollar nedeniyle yok edilecek” dedi. Yıldız, tünelin bölgeye yeni bir trafik yükü getireceğini de belirtti.

(Hürriyet)

Yasal Uyarı

Sitede yer alan tüm site içeriği, sayfa düzeni, sitedeki bilgilerin korunmasına yönelik programlar floraburada.com. mülkiyeti altındadır. floraburada.com’un önceden yazılı muvafakati olmaksızın işbu içeriğin veya siteye ilişkin veritabanı, yazılım gibi bilgilerin kısmen veya tamamen kopyalanması, değiştirilmesi, paylaşımı, dağıtımı ve satışı yasaktır.

Ziyaretçilerin yapmış oldukları paylaşımlar, paylaşımı yapan kişinin sorumluluğunda olup, paylaşımlarla ilgili sitemiz sorumlu tutulamaz.

İletişim

Email: info @ floraburada.com
Website: www.floraburada.com