Doğaya yakın olma hissi...Clinton Park

İki bahçeli teras ve kent dokusuna karşın benzersiz bir yeşil sunuyor.

 


Karma işlevli bloklar, Manhattan’ın merkezinde at, otomobil ve insanlar için mekan yaratıyor.

Manhattan’ın merkezinde yer alacak ve yapımının ilk aşamasında olan Clinton Park karma kullanımlı proje, 120.000 metrekarede konut ve ticaret programı geliştiriyor.

 Clinton-Park-1

Enrique Norten ve Ten Architectos tarafından tasarlanan bina, girişte çoklu ticari kullanım ile üstteki 27 katta konutu entegre ederek kentsel dokudaki bir boşluğu dolduruyor. 4650 metrekarelik tabanında 11.Cadde’ye bakan otomobil showroomu ile 23225 metrekarede hizmet birimleri ve NY Polis Merkezi’ne ait 2790 metrekarelik at ahırı, yaklaşık 700 metrekare mahalle pazarı, 2790 metrekare sağlık kulübü, 200 araçlık da otopark alanı sağlayacak.

 Clinton-Park-2

Binanın kütlesi, Clinton Park’tan yukarı ve geriye doğru basamaklar şeklinde 30 metreden 11. Cadde’de 105 metreye kadar çıkıyor.

Dairelerde ışık ve havalandırmayı öncelik olarak alan projede, çevre binaların manzarasının da kapanmasının önlenmesi için, Manhattan ızgara dokusuna uygun çift taraflı dizilim kullanılmış.

 Clinton-Park-3

Her kat bir öncekinin üzerinde yükselip birbirlerinin park ve Hudson Nehri manzarasını kapatmıyor ayrıca her birine ait özel teraslar ve yeşil çatılar oluşturuyor. Dış cephede ve iç cephede kullanılan farklı duvarlar, dışarıda daha küçük açıklıklar, caddeden uzaklaşan yerlerde ise daha aydınlık alanlar yaratıyor. İç ve dış mekanın bu dili New York Kent konutlarının tarihi avlusunu hatırlatıyor.

 Clinton-Park-4

Binanın aynalanmış yapısı, iki bahçeli teras ve kent dokusuna karşın benzersiz bir yeşil sunuyor. Her kattaki bahçeler ve yeşil çatılar, tek başına devasa gözüken yapıya “doğaya yakın olma” hissi veriyor.

Mimar: TEN Arquitectos

Kaynak: TEN Arquitectos, World Architecture News
Derleme: Mimdap

 

Yasal Uyarı

Sitede yer alan tüm site içeriği, sayfa düzeni, sitedeki bilgilerin korunmasına yönelik programlar floraburada.com. mülkiyeti altındadır. floraburada.com’un önceden yazılı muvafakati olmaksızın işbu içeriğin veya siteye ilişkin veritabanı, yazılım gibi bilgilerin kısmen veya tamamen kopyalanması, değiştirilmesi, paylaşımı, dağıtımı ve satışı yasaktır.

Ziyaretçilerin yapmış oldukları paylaşımlar, paylaşımı yapan kişinin sorumluluğunda olup, paylaşımlarla ilgili sitemiz sorumlu tutulamaz.

İletişim

Email: info @ floraburada.com
Website: www.floraburada.com