Yapı sektöründe Yeşil konuşulacak…

Yapı Sektörünün Yeşil Zirvesi Ekodesign 2009 YEM de

EKODesign 2009 Konferansı’na katılım yalnızca davetiye ile sağlanabilecektir.

Küresel ısınmanın etkileri ve yol açtığı sorunların tartışılmaya başlandığı bu günlerde Yapı-Endüstri Merkezi, 2008 yılında başlattığı mimarlıkta ekoloji ve sürdürülebilirlik çalışmalarına EKODesign 2009 Konferansı ile devam ediyor...

Ode Yalıtım ana sponsorluğunda 16 Nisan 2009’da Yapı-Endüstri Merkezi’nde düzenlenecek EKODesign 2009 Konferansı’nda kentsel planlama, mimarlık, yapı malzemesi ve gayrimenkul sektörlerinin yerli – yabancı liderleri yapı sektöründe “Yeşil” i konuşacak…

Yapı-Endüstri Merkezi, küresel ısınmanın etkilerinin ve yol açtığı sorunların tartışılmaya başladığı bu günlerde mimarlık alanındaki ekolojik uygulamalara dikkat çekmek; mimarlıkta ekolojik uygulamalar ve sürdürülebilirliği ön planda tutan güncel projeleri tartışarak yasal düzenlemelerin önünü açacak, Türkiye mimarlık ortamında ekolojik yaklaşımlara yönelik duyarlılık oluşturacak bir ortam ve kitlesel farkındalık yaratmak için, 2008 yılından bu yana düzenlediği etkinliklere EKODesign 2009 Konferansı ile devam edecek. Konferans, Türkiye ve dünyadan önemli mimar, mühendis, tasarımcı ve finansçıların yanı sıra Türkiye’nin yeşil binalar konusunda vizyonunu belirleyen kurumların temsilcilerini de konuşmacı olarak ağırlayacak. Yapı malzemesi, gayrimenkul, mimarlık ve planlama alanlarının üst düzey yetkililerinin yanı sıra kamu ve sivil toplum örgütlerini de buluşturacak olan EKODesign 2009 Konferansı’nda yeşil binalar; finansman, tasarım, mühendislik ve planlama boyutlarıyla ele alınacak.

Çevre Dostu Binalar Derneği'nin (ÇEDBİK) katkılarıyla düzenlenen EKODesign 2009 Konferansı’nı; Türkiye’de yalıtım ve enerji verimliliği konusunda pek çok bilinçlendirme çalışması yürüten Ode Yalıtım ana sponsor olarak destekliyor. Sunduğu BIM çözümleri ile sürdürülebilir ve yeşil tasarımı destekleyen Autodesk, çevreci ve sürdürülebilir binalardaki proje yönetimi ve danışmanlık çözümleri için “Yeşil Proje Yönetimi” hizmetlerini sunan Entegre Proje Yönetim Danışmanlık firmaları da sponsor olarak destekliyor.

Ülkemizde enerji etkin yapılaşma konusunda sektöre gelecek vizyonu çizmesi hedeflenen Konferans’a ayrıca Urban Land Institute (ULI) Türkiye ve T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) destek veriyor.

Yapı-Endüstri Merkezi her yıl düzenleyeceği EKODesign Konferansları’na, ülkemizde az sayıda olan Yeşil Bina uygulamalarının nitelik ve niceliğinin artması, kentlerin, bölgelerin, binaların tasarımında ekolojik tasarım ölçütlerinin uygulanması amacıyla devam edecek.
Yapı-Endüstri Merkezi bu alandaki düzenlediği etkinlikleri, çıkartacağı yayınlarla da destekleyerek ülkemizde yeşil binalara ilişkin bir gündem yaratmayı hedefliyor.



Yapı-Endüstri Merkezi’nin ekoloji alanındaki çalışmaları…
Yapı-Endüstri Merkezi mimarlıkta ekoloji ve sürdürülebilirlik alanlarında kitlesel farkındalık yaratmak için 2008 yılından bu yana düzenli olarak etkinlikler gerçekleştirmektedir. Bu anlamda atılan ilk adım olan “Ekolojik Mimarlıkta Somut Adımlar” Sempozyumu ilgilileri tarafından büyük ilgi ile karşılanmıştır. Sempozyum; Foreign Office Architects’in kurucu ortağı Alejandro Zaera Polo ve Arup’tan David Height’ın da aralarında bulunduğu yerli – yabancı pek çok önemli konuşmacıyı ilgilileri ile bir araya getirmiştir. Bu etkinliği yeşil tasarım ve planlama alanında dünyanın bilinen en ünlü mimarı Dr. Ken Yeang’ın konuşmacı olarak katıldığı “Yeşil Tasarım ve Planlama” Konferansı izlemiştir.

Tarih: 16 Nisan 2009 09:00
Yer: Yapı-Endüstri Merkezi, Fulya, İstanbul
Organizasyon:Yapı Endüstri Merkezi   
Diğer Bilgiler:
T: (212) 266 70 70
F: (212) 266 70 10

Yasal Uyarı

Sitede yer alan tüm site içeriği, sayfa düzeni, sitedeki bilgilerin korunmasına yönelik programlar floraburada.com. mülkiyeti altındadır. floraburada.com’un önceden yazılı muvafakati olmaksızın işbu içeriğin veya siteye ilişkin veritabanı, yazılım gibi bilgilerin kısmen veya tamamen kopyalanması, değiştirilmesi, paylaşımı, dağıtımı ve satışı yasaktır.

Ziyaretçilerin yapmış oldukları paylaşımlar, paylaşımı yapan kişinin sorumluluğunda olup, paylaşımlarla ilgili sitemiz sorumlu tutulamaz.

İletişim

Email: info @ floraburada.com
Website: www.floraburada.com