Greenpeace Green School projesini başlattı.

Greenpeace, çevreci, yaşadığı doğaya ve tüm canlılara daha bilinçli çocuklar yetiştirilmesi amacıyla Green School projesini başlattı.

Greenpeace, çevreci, yaşadığı doğaya ve tüm canlılara daha bilinçli çocuklar yetiştirilmesi amacıyla ''Green School'' projesini başlattı. İlk olarak Türkiye'de başlatılan ''Green School'' projesi kapsamında, pilot okul seçilen özel bir okulda 6 hafta sürecek atölye çalışmaları düzenleneceği belirtildi.

Okullar yeşerecek, dünya değişecek

Özellikle ilköğretim düzeyindeki okullar, bir yandan çevre bilinci olan nesiller yetiştirirken, diğer yandan da uygulanabilir çevresel değişimleri hayata geçirme konusunda büyük bir potansiyele sahipler. Günümüzde okullar; enerji, su, yiyecek, kağıt gibi değerlerin ve doğal kaynakların bilinçsizce tüketilmesinde ne yazık ki hiç de azımsanmayacak bir rol oynamaktalar. Oysa bu durumu tersine çevirmek mümkün. Atıkları azaltmak, yeniden kullanmak, yeniden üretmek, yiyecek israfını önlerken çocuklara doğal ve sağlıklı yiyecekler sunmak, zehirli kimyasalları ortadan kaldırmak, geri dönüşümlü kağıt ve temiz enerji kullanmak bunlardan sadece bazıları.

Green School Projesi ve gökkuşağının renkleri

Greenpeace'i temsil eden gökkuşağı ambleminin altı rengi, Green School Projesinin ana temasını oluşturuyor. Greenpeace'in Green School olarak belgelendirdiği tüm okullar bu ambleme sahip olabilecek. Okulların, “Green School” amblemine sahip olabilmek için her rengin temsil ettiği değişikliği aşamalı olarak gerçekleştirmiş olmaları gerekiyor.

Projenin ana konuları, “Gökkuşağı” ambleminin renkleriyle bağlantılı olarak şöyle belirlendi:

  • Kırmızı: Sağlıklı yaşam
  • Sarı: Atıkları yeniden kullanma, azaltma, geri dönüşüm
  • Yeşil: Enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji kullanımına geçiş
  • Mavi: Şiddetsizlik
  • Mor: Zehirli maddelerden arındırılmış
  • Turuncu: Uygulama ve sonuç

Greenpeace, Green School Projesi kapsamında okulları yeşil okullara dönüştürürken; aynı zamanda uzman pedagoglar ve eğitimciler ile birlikte her hafta öğrencilere yönelik “çevre sorunları ve çözüm önerileri” odaklı atölye çalışmaları gerçekleştiriyor.

Değişim için öncü çocuklar yetiştirmek

Okullarda gerçekleştirilen atölye çalışmalarının amacı;

  • Çevreci,
  • Yaşadığı gezegene ve birlikte yaşadığı tüm canlılara saygılı,
  • Dünyaya karşı sahip olduğu sorumluluğun farkında,
  • Eğitimini tamamen sağlıklı ve çevreye uyumlu bir ortamda sürdüren,
  • Şiddetsizliğin anlamını bilen yeni nesiller yetiştirmektir.

Öğrenciler, Greenpeace'in kampanya yürütme yöntemiyle kendi “Green School” projelerinin kampanyacıları ve takım üyelerine dönüşüyorlar. Kendi kampanyalarını başından sonuna kadar kendileri yürütüyorlar.

 

Yasal Uyarı

Sitede yer alan tüm site içeriği, sayfa düzeni, sitedeki bilgilerin korunmasına yönelik programlar floraburada.com. mülkiyeti altındadır. floraburada.com’un önceden yazılı muvafakati olmaksızın işbu içeriğin veya siteye ilişkin veritabanı, yazılım gibi bilgilerin kısmen veya tamamen kopyalanması, değiştirilmesi, paylaşımı, dağıtımı ve satışı yasaktır.

Ziyaretçilerin yapmış oldukları paylaşımlar, paylaşımı yapan kişinin sorumluluğunda olup, paylaşımlarla ilgili sitemiz sorumlu tutulamaz.

İletişim

Email: info @ floraburada.com
Website: www.floraburada.com