Benzer formlarda olduklarından genellikle Picea’larla karıştırılırlar. Bu iki grup arasındaki en belirgin fark şudur: Abies’lerin kozalakları dik, Picea’ların ki ise sarkık formludur.
15-20 m yüksekliğindedir. Yoğun vejetasyonlu, konik formlu, dekoratif bir koniferdir. Özellikle ilkbaharda, yeni sürgünleri, mavi renkli, uzun ve hafif kıvrık ibreleri belirdiğinde edindiği zarif görünümüyle etkileyicidir. Uzun bir süre alt dallarını korur. Abies concolor, büyük bir çim alan üzerinde tek başına kullanıldığında asıl etkisini yaratacaktır. Özel bir toprak isteği olmasa da zengin ve serin toprakları tercih eder.
ABIES KOREANA
10 m yüksekliğindedir. Düzenli, piramidal formlu, çok yavaş büyüyen bir ağaçtır. Üstte koyu yeşil, altta gümüşi ibreleri ve morumsu kozalaklarıyla ilginç, bir o kadar da dekoratiftir.
ABIES PINSAPO
10-15 m yüksekliğinde, piramidal formlu bir ağaçtır. Dallar ve sürgünler birbirlerinden biraz ayrıktırlar ve seyrek bir görünümleri vardır. Kısa, koyu yeşil ibreleri, tüm sürgünün etrafına dik olarak yerleşmiştir.‘Glauca’ çeşidi, türe göre daha az gürlüktedir. 6-8 m yüksekliğindeki bu ağaç, son derece dekoratif, mavi-yeşil yapraklanmasıyla karakterize olur.
Abies pinsapo, tek başına kullanılması gereken bir bireydir. Geç donlardan daha az etkileneceği, ılıman iklimli bölgeleri ve serin toprakları tercih eder. Kireçli topraklarda da barınabilir.
ABIES PROCERA = ABIES NOBILIS
12-15 m yüksekliğindedir. Bu güzel Abies’in konik ve oldukça dar bir formu vardır. Üst sürgünler dik, alt sürgünler yatay yapıdadır. Yoğun ibreler, genellikle kısa ve mavimsi yeşil renktedir; kesiştikleri noktalarda sürgüne yatık, uç kısımlarında ise yeniden dikleşen yapıdadırlar. İbreler, en çok tercih edilen ‘Glauca’ çeşidinde daha yoğun mavi renktedir.
Abies procera, ilkbaharda, karmen kırmızısı erkek başaklar taşır ve sonbaharda dallardaki renkli ve iri kozalaklar ağırlıklarıyla (20 cm uzunluğunda, 10 cm genişliğinde) onların bükülmesine sebep olurlar.Funda toprağını tercih eder ve kireçten hiç hoşlanmaz. En azından toprağın derin ve serin olmasını ister. Nemli iklimlerde daha iyi gelişir.
ABIES NORDMANNIANA
15-20 m ve daha üzeri uzunluklara erişir. Ortalama uzunluktaki, parlak, koyu yeşil ibreleri, sürgünlere yapışıktır. Abies nordmanniana gençken yavaş büyür.Koyu yapraklanmasıyla ve formuyla dekoratiftir. Büyük bahçelerde ve parklarda tek başına kullanılması gereken bir bireydir. Kireçli de dahil olmak üzere her çeşit toprağa uyum sağlar.