Leonardit nedir?

Ayrıca suyun ve havanın toprak içinde hareketini düzenliyor

Leonardit nedir?

Organik toprak düzenleyici

Leonardit, toprağın fiziksel ve kimyasal özelliklerini iyileştiren, biyolojik aktivitesini arttıran, yüksek oranda humik asitler içeren, toprağa karıştırılarak uygulandığında humus oluşturan katı granül ve toz formdaki organik bir materyal.
Leonardit; bitki ve hayvan kalıntılarının tarih öncesi zamanlarda gölsel ortamlarda ve bataklıklarda çökelerek basınç, sıcaklık ve anaerobik koşullarda volkanizma hareketlerinin de etkisiyle milyonlarca yılda parçalanıp bozuşması, humifikasyonu, oksidasyonu ve başkalaşıma uğraması sonucu tabakalaşmış organik sedimanter bir kayaç.
 
humik asit içeren bir preparat olup, topraktaki bitki artıklarının binlerce yıllık süreçte ayrışması ve değişimi sonucu oluşan leonardit isimli organik materyalden üretiliyor. Humik asit içeriyor.
Toprağın fiziksel ve kimyasal yapısını istenen biçimde iyileştirerek, bitkinin daha kolay köklenmesini ve varolan besin elementlerini daha kolay almasını sağlıyor. Bununla birlikte suyun ve havanın toprak içinde hareketini düzenliyor.

 

(Eko Natura)

 

Yasal Uyarı

Sitede yer alan tüm site içeriği, sayfa düzeni, sitedeki bilgilerin korunmasına yönelik programlar floraburada.com. mülkiyeti altındadır. floraburada.com’un önceden yazılı muvafakati olmaksızın işbu içeriğin veya siteye ilişkin veritabanı, yazılım gibi bilgilerin kısmen veya tamamen kopyalanması, değiştirilmesi, paylaşımı, dağıtımı ve satışı yasaktır.

Ziyaretçilerin yapmış oldukları paylaşımlar, paylaşımı yapan kişinin sorumluluğunda olup, paylaşımlarla ilgili sitemiz sorumlu tutulamaz.

İletişim

Email: info @ floraburada.com
Website: www.floraburada.com